Οι πρώτοι υποψήφιοι από Στ. Θεοδωράκη

Οι πρώτοι υποψήφιοι από Στ. Θεοδωράκη

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη «μητέρα των μαχών» αποτελούν για το Ποτάμι οι επερχόμενες ευρωεκλογές, στις οποίες έχει πέσει όλο το βάρος του κόμματος προκειμένου να πετύχει την επιστροφή του στο πολιτικό σκηνικό. Στο πλαίσιο αυτό ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε, χθες, με αφορμή τα πέντε χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, τους πρώτους 14 υποψήφιους ευρωβουλευτές, η επιλογή των οποίων συμβολίζει ένα συγκεκριμένο πλάνο: Πρόκειται για εκπροσώπους του brain drain, της γενιάς που έφυγε από την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης και ζουν και εργάζονται σε χώρες της Ευρώπης. Οι 14 υποψήφιοι ζουν σε διαφορετικές πόλεις του εξωτερικού, δημιουργώντας ένα «παζλ» ελληνισμού της διασποράς, η οποία έτσι και αλλιώς βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του κ. Θεοδωράκη. Προφανώς και ο πρόεδρος του κόμματος θέλησε με αυτόν τον τρόπο να εκπέμψει ένα διπλό μήνυμα: ισχυρού ευρωπαϊσμού αλλά και πως το κόμμα του δεν ανήκει σε εκείνα που δημιούργησαν την κρίση. Το είπε και στην ομιλία του όπου, μεταξύ άλλων, παρουσίασε ένα «σκληρό» φιλοευρωπαϊκό πρόγραμμα μιλώντας για «Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης» με «κοινό αμυντικό δόγμα με ευρωπαϊκό στρατό», «υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης για κοινές επενδύσεις», αλλά και «σύγκλιση των εταιρικών φορολογικών συντελεστών για υγιέστερο ανταγωνισμό των κρατών-μελών».

Την ίδια ώρα, το «παρών» έδιναν στην εκδήλωση οι νυν ευρωβουλευτές του κόμματος κ. Γραμματικάκης και Κύρκος. Ο κ. Γραμματικάκης μέσω βίντεο, ο κ. Κύρκος με φυσική παρουσία. Τούτο έχει την αξία του, καθώς το τελευταίο διάστημα αμφότεροι είχαν φλερτάρει, ο καθένας με τον τρόπο του, με το λεγόμενο «προοδευτικό μέτωπο» του κ. Τσίπρα.

Η συνδρομή τους σε αυτή τη μάχη θεωρείται κομβική, καθώς σε περίπτωση αποτυχίας ο κ. Θεοδωράκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αφήσει την πολιτική. Το είπε σε χθεσινή του συνέντευξη (Real fm), όταν δήλωνε πως αν δεν ψηφιστεί «θα γυρίσει στις δουλειές του», κλείνοντας με αυτόν τον απόλυτο τρόπο τα σενάρια που τον ήθελαν άλλοτε προς τη Ν.Δ., άλλοτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Προφανώς μας προβληματίζουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά αλίμονο αν λαμβάναμε τις αποφάσεις μας με βάση αυτές» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «εάν οι πολίτες δεν μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές ή στις εθνικές εκλογές που έρχονται, προφανώς ο Θεοδωράκης θα πάει σπίτι του, προφανώς δεν θα φορτωθεί στον κόσμο μέσα από ένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας είτε της Ν.Δ. είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε οποιουδήποτε κόμματος», καταλήγοντας στο ότι «θα δώσω τη μάχη μέχρι τέλους σε αυτό το κίνημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή