Σειρά από πυρκαγιές λόγω του ασυνήθιστα ζεστού καιρού στη Βρετανία

Σειρά από πυρκαγιές λόγω του ασυνήθιστα ζεστού καιρού στη Βρετανία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν σειρά πυρκαγιών στην Βρετανία, ανάμεσά τους και μία μεγάλη πυρκαγιά σε χερσότοπο έξω από το Μάντσεστερ, καθώς η χώρα περνά τον θερμότερο χειμώνα στην ιστορία της.

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ στο Σάντλγουερθ Μουρ και επεκτάθηκε στους παρακείμενους προσφιλείς στους χάικερς λόφους και αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για σκηνές αποκάλυψης. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Δυτικού Γιορκσάιρ την περιγράφει ως «μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές σε τέτοιο έδαφος που έχει ποτέ αντιμετωπίσει».

Η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε έπειτα από την θερμότερη ημέρα του φετινού χειμώνα στην Βρετανία με θερμοκρασία 21,2 βαθμών Κελσίου στο Κιού Γκάρντενς του Λονδίνου.

Το περασμένο καλοκαίρι μία πυρκαγιά στο Σάντλγουερθ Μουρ χρειάσθηκε την συνδρομή του στρατού και τρεις εβδομάδες για να κατασβεσθεί.

Αλλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στο δάσος που έγινε γνωστό από τις ιστορίες του «Γουίνι το Αρκουδάκι». Στο δάσος Ασντάουν στο Ανατολική Σάσεξ, όπου εκτυλίσσονται οι ιστορίες των γαλάζιων ονείρων (Hundred Acre Wood) που ενέπνευσε τον συγγραφέα ΑΑ Μιλν ξέσπασαν δύο πυρκαγιές με διαφορά μίας ώρας.

Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία εξήγησε ότι ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός σημαίνει ότι το έδαφος είναι ξηρότερο από το συνηθισμένο και επικίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Στην Σκωτία, οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη όλη την νύκτα για να κατασβέσουν μία μεγάλη πυρκαγιά στο Κάθισμα του Αρθούρου στο Εδιμβούργο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή