Σε θετικό κλίμα η πρώτη μέρα της συνάντησης Τραμπ-Κιμ (φωτογραφίες-βίντεο)

Σε θετικό κλίμα η πρώτη μέρα της συνάντησης Τραμπ-Κιμ (φωτογραφίες-βίντεο)

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δείπνο μεταξύ των δύο ηγετών ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα και και ο Αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στο Ανόι.

Οι συζητήσεις των δύο ανδρών πρόκειται να ολοκληρωθούν αύριο με την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας να είναι το βασικό θέμα συζήτησης, αλλά και η ανακήρυξη της λήξης του πολέμου της Κορέας και την άρση των αμερικανικών κυρώσεων να αποτελούν σημαντικά θέματα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Τραμπ αναφέρθηκε στην 20λεπτη συνάντηση που είχε με τον ηγέτη τον Κιμ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «φαντάζομαι τι θα πληρώνατε για να ακούσετε αυτόν το διάλογο. Ηταν καλός», αναφέρει ο Guardian.

Στο δείπνο των δύο ηγετών βρέθηκαν μαζί με τον Τραμπ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μικ Μουλβέινι, ενώ ο μαζί με τον ηγέτη της Βόρεια Κορέας ήταν ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της Βόρεια Κορέας, Κιμ Γιονγκ Τσολ και ο υπουργός εξωτερικός της χώρας Ρι Γιόνγκ Χο.

Ο Τραμπ και ο Κιμ φαίνεται να «έχουν τα μάτια τους καρφωμένα» στο Νόμπελ Ειρήνης μετά τις συζητήσεις για την αποπυρηνικοποίηση, αναφέρει ο Guardian.

Σε θετικό κλίμα η πρώτη μέρα της συνάντησης Τραμπ-Κιμ (φωτογραφίες-βίντεο)-1

Σύμφωνα με σχόλια που έγιναν σε κυβερνητικό ραδιόφωνο της Βόρεια Κορέας, αποτελεί «σημαντικό θέμα» για τη χώρα, αν ο Κιμ θα λάβει το Νόμπελ Ειρήνης.

Τραμπ: «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι μαζί με τον Κιμ»

«Είναι τιμή μου που βρίσκομαι μαζί με τον Κιμ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην έναρξη της συνόδου με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βιετνάμ.

Ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους ότι «έχουμε καλές σχέσεις», προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η δεύτερη συνάντηση τους θα είναι «πολύ επιτυχημένη» και ακόμα «καλύτερη» από την πρώτη τους συνάντηση.

Σε σχόλια που έκανε μέσω Twitter λίγο πριν οι δύο ηγέτες ξεκινήσουν την συνάντηση τους, ο Τραμπ είπε ότι η Βόρεια Κορέα έχει «τρομερή οικονομικές προοπτικές» και ότι έχει υπάρξει «μεγάλη πρόοδος» στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος δήλωσε ότι παρόλο που υπάρχουν ανησυχίες για τον ρυθμό προόδου των εργασιών αποπυρηνικοποίησης, είναι «ευχαριστημένος» με το πώς πηγαίνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής.

Κιμ: Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν αυτή τη φορά μεγάλα αποτελέσματα αυτή τη φορά που θα χαιρετίσουν όλοι

«Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν αυτή τη φορά μεγάλα αποτελέσματα αυτή τη φορά που θα χαιρετίσουν όλοι», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο ισχυρός άνδρας της Πιονγκγιάνγκ, ντυμένος με το παραδοσιακό κοστούμι του σε στυλ Μάο.

«Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να συμβεί αυτό», πρόσθεσε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης.

Ο Κιμ δήλωσε ότι «ο πρόεδρος Τραμπ μοιράστηκε πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες μαζί του» στην 20λεπτη συνάντηση τους.

Η «θερμή χειραψία» των δύο ηγετών

Οι δύο ηγέτες έσφιξαν τα χέρια μπροστά από το ξενοδοχείο Metropole στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ σε εμφανώς καλό κλίμα.

Σε θετικό κλίμα η πρώτη μέρα της συνάντησης Τραμπ-Κιμ (φωτογραφίες-βίντεο)-2

Είχαν μία 20λεπτή συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσε το δείπνο με την παρουσία των απεσταλμένων τους.

Σε θετικό κλίμα η πρώτη μέρα της συνάντησης Τραμπ-Κιμ (φωτογραφίες-βίντεο)-3

Με πληροφορίες από Reuters, Guardian και ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή