Η «γέφυρα» των «προοδευτικών δυνάμεων»

Η «γέφυρα» των «προοδευτικών δυνάμεων»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αρχή έδωσε το δικαίωμα ψήφου στα ανήλικα των 17 ετών, ψηφοθηρώντας στην ορμή της νεανικής άγνοιας. Παράλληλα, αρνήθηκε αυτό το δικαίωμα στους Ελληνες του εξωτερικού, επειδή αυτοί δεν έχουν άγνοια. Φέτος, έδωσε δικαίωμα ψήφου σε 43.000 αλλοδαπούς, που κατά σύμπτωση όλοι ψηφίζουν στην Α΄ Αθηνών. Μάλιστα, προσπάθησε να το πουλήσει ως «ανθρωπιστική ενέργεια». Αυτός που ο «ανθρωπισμός» του επέσυρε επανειλημμένες καταδίκες από το Συμβούλιο της Ευρώπης, τη Διεθνή Αμνηστία και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Ομως αποδείχθηκε ότι αυτά δεν αποδίδουν αρκετά. Και τώρα άρχισε μια νέα απεγνωσμένη φάμπρικα: τη «συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων». Μάζεψε κάποιους παλαιούς πολιτικούς που ανέλαβαν να κάνουν «γέφυρα» τις προοδευτικές δυνάμεις. Δεν πιστεύω ότι αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις μπορούν να ανατρέψουν την καθοδική πορεία μιας κυβέρνησης ενός νεαρού αμοραλιστή, που ανέβηκε στην εξουσία παραπλανώντας με κραυγές, ψέματα και καταστροφές έναn κόσμο σε απελπισία και που μετά μεγάλωσε την απελπισία του, με δείγμα τις αποποιήσεις ακινήτων που αυξήθηκαν από το 2013 κατά 333%!

Ωστόσο, ανάμεσα στα πρόσωπα της «γέφυρας» διακρίνω ανθρώπους που εκτιμώ. Μερικούς από τον καιρό που συμπορευθήκαμε στην Ανανεωτική Αριστερά. Και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θυσίασαν εκείνες τις αρχές για τις καρέκλες. Σε αυτούς θέλω να απευθύνω τα παρακάτω με κάθε ειλικρίνεια:

Γνωρίζετε ότι ο πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που πολέμησε το ΚΚΕ εσωτερικού και τις ιδέες του. Γνωρίζετε ότι αυτός ο πόλεμος είναι χωρίς αρχές, αφού οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ είναι φτερό στον άνεμο της εξουσίας. Γνωρίζετε ότι υπηρετείτε αποκλειστικά τον στόχο λεηλασίας του ΚΙΝΑΛ, αφού ο στόχος διάσπασης της Ν.Δ. διά του μακεδονικού απέτυχε. Ετσι, χάνετε και το άλλοθι ότι πολεμάτε τον επάρατο «νεοφιλελευθερισμό».

Γνωρίζετε ότι αυτός ο νεαρός έχει πατήσει στο παρελθόν σε πτώματα συντρόφων και συνεργατών του –αριστερών και δεξιών– και δεν έχει κανένα πρόβλημα να πατήσει και στα δικά σας αν κρίνει ότι αυτό τον συμφέρει. Είναι αυτός ο άνθρωπος και αυτός ο χώρος προοδευτικός; Για ποιο λόγο στοιχίζεστε πίσω του και θέτετε σε δοκιμασία την ιδεολογική και πολιτική πορεία σας; Για ποιο λόγο προσπαθείτε έτσι να αποδείξετε ότι η (Κεντρο) Αριστερά είναι μια συνολική αποτυχία; Για ποιο λόγο θέτετε σε δοκιμασία και την εκτίμηση πολλών φίλων απέναντί σας;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή