ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί πλέον, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο εργοστάσιο ξυλείας στην παλαιά εθνικό οδό Λάρισας - Βόλου, στο ύψος της Γαλήνης και Πλατυκάμπου Λάρισας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο παραμένουν 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες προκειμένου να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής Π.Υ. Θεσσαλίας Χρήστος Σπαθούλας είπε ότι κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν τεράστια μάχη με τις φλόγες, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, επέκταση της πυρκαγιάς σε άλλες επιχειρήσεις, αλλά και χωρίς να υπάρξει κίνδυνος από τις δυο δεξαμενές προπανίου που βρισκόταν στο χώρο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σπαθούλας είπε ότι «αποφύγαμε το ενδεχόμενο έκρηξης από τις δύο δεξαμενές προπανίου, καθώς έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εκτόνωση των δεξαμενών με την διαδικασία της ψύξης από την ομάδα των πυροσβεστών που επιχείρησαν στο σημείο».

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν θέσει Πυροσβεστική και Αστυνομία παραμένουν στο σημείο και συνεχίζεται η εκτροπή των οχημάτων από την εθνική οδό σε παράδρομο για την ασφάλεια των οδηγών.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ