Εισβολή στην πρεσβεία της Β. Κορέας στη Μαδρίτη

Εισβολή στην πρεσβεία της Β. Κορέας στη Μαδρίτη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΔΡΙΤΗ. Ομάδα αγνώστων εισέβαλε την περασμένη Παρασκευή στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Μαδρίτη, έδεσε και φίμωσε το προσωπικό και αποχώρησε τέσσερις ώρες αργότερα έχοντας κατασχέσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αυτό έγραψε η ισπανική ιστοσελίδα El Confidencial και η είδηση επιβεβαιώθηκε από πηγή του υπ. Εξωτερικών. Η ισπανική αστυνομία ερευνά την υπόθεση χωρίς όμως να ανακοινώσει λεπτομέρειες. Το μόνο στοιχείο που δημοσιοποιήθηκε είναι ο τραυματισμός ενός Βορειοκορεάτη πολίτη και πως ουδείς κατέθεσε μήνυση.

Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα, μια εργαζόμενη κατάφερε να διαφύγει όσο διαρκούσε η επιχείρηση των αγνώστων. Αφότου ενημερώθηκε η αστυνομία ότι το προσωπικό κρατείται και είναι φιμωμένο μέσα στο κτίριο, έσπασε την πόρτα για να πραγματοποιήσει έρευνα, αλλά ένας άνδρας τους διαβεβαίωσε πως όλα είναι υπό έλεγχο. Αμέσως μετά, δύο αυτοκίνητα διέφυγαν από το συγκρότημα με μεγάλη ταχύτητα και σε ένα από αυτά επέβαινε ο άνδρας που άνοιξε στους αστυνομικούς.

Οι δράστες πήραν μαζί τους τους υπολογιστές των εργαζομένων και οι Αρχές προσπαθούν να ανασυνθέσουν την εξέλιξη της εισβολής και να εκμαιεύσουν πληροφορίες, που αποσιωπήθηκαν. Η Ισπανία ήταν μεταξύ των χωρών που απέλασαν τους Βορειοκορεάτες πρέσβεις τους το 2017 και ο πλέον υψηλά ιστάμενος υπάλληλος της πρεσβείας στην Ισπανία είναι ο εμπορικός ακόλουθος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή