Διαδικτυακή «κόντρα» μεταξύ Ιβάνκα Τραμπ και Οκάσιο-Κορτέζ

Διαδικτυακή «κόντρα» μεταξύ Ιβάνκα Τραμπ και Οκάσιο-Κορτέζ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Αντιπαράθεση, μέσω Twitter, ξέσπασε την Τρίτη μεταξύ της «Πρώτης Κόρης» των ΗΠΑ Ιβάνκα Τραμπ και της νεοεκλεγείσας Δημοκρατικής βουλευτού Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, με αφορμή συνέντευξη της κόρης του Τραμπ, στην οποία η Ιβάνκα επέκρινε την πρόταση της Κορτέζ για ψήφιση νόμου για ομοσπονδιακό κατώτατο μισθό.

«Δεν πιστεύω ότι οι Αμερικανοί επιθυμούν, βαθιά μέσα τους, να λαμβάνουν βοηθήματα. Οι πολίτες θέλουν να εργάζονται για όσα έχουν. Η ιδέα εγγυημένου κατώτατου μισθού δεν είναι κάτι που θέλουν οι Αμερικανοί. Θέλουν να ζουν σε μία χώρα που δίνει τη δυνατότητα κοινωνικής ανέλιξης», είπε η κ. Τραμπ, μιλώντας τη Δευτέρα σε εκπομπή του δικτύου Fox News.

Σε απάντησή της μέσω Twitter, η Οκάσιο-Κορτέζ αναφέρει: «Ως γυναίκα, η οποία έχει εργαστεί ωρομίσθια και εξαρτώμενη από πουρμπουάρ για να ζήσει και όχι ως κάποια που έχει ακούσει γι’ αυτά, μπορώ να σας πω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να αμείβονται αρκετά για να ζουν με αξιοπρέπεια. Ενας βιώσιμος μισθός δεν είναι δώρο, είναι δικαίωμα. Οι εργαζόμενοι πληρώνονται συχνά πολύ λιγότερο από την αξία που παράγουν».

Η πρόταση της Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ για «Πράσινο Νιου Ντιλ» αποσκοπεί στον περιορισμό και στη σταδιακή εξαφάνιση της ρύπανσης από αέρια του θερμοκηπίου στις ΗΠΑ μέσα στην ερχόμενη δεκαετία. Την ίδια στιγμή, η πρότασή της κάνει λόγο για πρόγραμμα εγγυημένης εργασίας με στόχο «τη διασφάλιση μισθού, ικανού να επιτρέψει στους πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν, να ζουν με αξιοπρέπεια».

Δεκάδες μέλη του Κογκρέσου έχουν εγκρίνει το σχέδιο νόμου, ενώ ακτιβιστές υπέρ της προστασίας του κλίματος έχουν εγκαινιάσει φιλόδοξη εκστρατεία με στόχο την προώθηση του νόμου.

Σε μία προσπάθεια να αιτιολογήσει την άποψή της, η Ιβάνκα Τραμπ υπογράμμισε ότι υποστηρίζει το δικαίωμα στην εργασία, όσων είναι πρόθυμοι να εργαστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή