Ο Καπετάν Πάρης Δράγνης βραβεύθηκε για τη μακροχρόνια συμβολή του στη ναυτιλία

Ο Καπετάν Πάρης Δράγνης βραβεύθηκε για τη μακροχρόνια συμβολή του στη ναυτιλία

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα οι εργασίες του «10ου Ετήσιου Capital Link Greek Shipping Forum» το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με το New York Stock Exchange και το Nasdaq, και με κινητήριο δύναμη τον πρόεδρο του Capital Link, Νίκο Μπορνόζη και την αδελφή του Ολγα. Το συνέδριο εστίασε στις τρέχουσες τάσεις και προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και των αγορών των εμπορευμάτων, της ενέργειας και της ναυτιλίας. Παράλληλα, αναλύθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο φορέας. Με εκατοντάδες Ελληνες και ξένους συνέδρους να έχουν κατακλύσει το Χίλτον, διεφάνη ακόμα μία φορά η τεράστια ισχύς των συμπατριωτών μας στον τομέα αυτό.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε μια συγκινητική βράβευση. Απονεμήθηκε το «2019 Capital Link Greek Shipping Leadership Award» στον Καπετάν Πάρη Δράγνη, επικεφαλής και ιδρυτή της Goldenport Group, σε αναγνώριση της μακροχρόνιας συμβολής του και των επιτευγμάτων του στη ναυτιλία. Τα τελευταία χρόνια αντίστοιχες βραβεύσεις έχουν γίνει και σε άλλες προσωπικότητες από το πεδίο, όπως ο Παναγιώτης Τσάκος, ο Θανάσης Λασκαρίδης και ο αείμνηστος Περικλής Παναγόπουλος, για τον οποίο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Νίκος Μπορνόζης. Τον βραβευθέντα προλόγισε ο εφοπλιστής Σίμος Παληός, ο οποίος αναφέρθηκε στη γνωριμία τους μέσω του ακαδημαϊκού και γιατρού Γρηγόρη Σκαλκέα, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από λίγο καιρό, έχοντας στο μεταξύ προσφέρει τεράστιο έργο στην πατρίδα με το Ιατροβιολογικό Κέντρο της Ακαδημίας Αθηνών. Από κοινού, προσπάθησαν να συνδράμουν σε αυτήν την πρωτοβουλία και όπως επεσήμανε ο κ. Παληός: «Με τον Πάρη Δράγνη μοιραζόμαστε τον ίδιο σεβασμό για σκοπούς ευγενείς που θα βοηθήσουν τη χώρα μας σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Ανήκει σε εκείνη την κατηγορία που ενδιαφέρεται να προσφέρει, να παραγάγει έργο, έργο μετρήσιμο, όχι στη θεωρία αλλά στην πράξη. Σε μια κοινωνία όπου η παραγωγικότητα και η προσφορά συχνά υποβαθμίζονται στον αξιακό μας κώδικα, πιστεύω πως πρέπει να επιβραβεύουμε αυτά τα άτομα».

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Πάρης Δράγνης εστίασε την ομιλία του σε μερικές συμβουλές που θα έδινε σε έναν νέο άνθρωπο, ο οποίος θα ήθελε σήμερα να σταδιοδρομήσει στη θάλασσα. Υπογράμμισε πως ο ίδιος που κατάγεται από τον Πύργο της Ανατολικής Ρωμυλίας και μεγάλωσε στη Νέα Αγχίαλο της Μαγνησίας, προήλθε από μια προσφυγική οικογένεια που δεν είχε σχέση με τη ναυτιλία. Υπογράμμισε ότι ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο όπου η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, έχει μεγάλη σημασία να ενισχύσει κανείς την υποστήριξή του στην πατρίδα. Προέτρεψε τη νεολαία να στραφεί ξανά στο υδάτινο στοιχείο μιας και σμιλεύει τις ηγετικές ικανότητες, την αγάπη προς την ευθύνη και την καλλιέργεια της προνοητικότητας και της ευελιξίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή