Aτζέντα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκδηλώσεις που αφορούν τις τέχνες, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό δίνουν αφορμή για ταξίδι.

// ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ //

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΩΣ ΕΚΦΡΑΣΗ [Έως 21/07/2019] 

Η έκθεση «Hans Hofmann: The Nature of Abstraction» στο BAMPFA, στο Μπέρκλεϊ, αποκαλύπτει το πρωτοποριακό πνεύμα του Γερμανοαμερικανού εικαστικού. Ο Hans Hofmann (1880-1966) υπήρξε από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς της εποχής του, ο οποίος, με βαθιά γνώση των σημαντικών καλλιτεχνικών ρευμάτων (κυβισμού, συμβολισμού κ.ά.), ενσωμάτωσε τις επιρροές τους στο έργο του. Η πειραματική του προσέγγιση και το έντονο χρώμα, που επιλέγει ως εκφραστικό μέσο, συνδέουν τις παλαιότερες με πιο πρόσφατες δουλειές του.

bampfa.org


// ΛΟΝΔΙΝΟ //

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ [ΕΩΣ 31/03/2019] 

Aτζέντα-1

Φωτογραφία: Kira Perov

Η έκθεση «Bill Viola / Michelangelo: Life Death Rebirth» στο Royal Academy of Arts ενώνει δύο καλλιτέχνες που τους χωρίζουν αιώνες αλλά τους απασχόλησαν κοινά θεμελιώδη ερωτήματα: γέννηση, ζωή, θάνατος. Ο πρωτοποριακός video artist Bill Viola (1951-) είδε το 2006 μια σειρά από σχέδια του Μιχαήλ Άγγελου, που αποκαλύπτουν τις σκέψεις του πάνω στη θνητότητα, και εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που χρησιμοποιούσε το σώμα για να μεταφέρει συναισθηματικές και πνευματικές καταστάσεις. Ο ίδιος χρησιμοποιεί άλλα μέσα (προβολές, εγκαταστάσεις κ.ά.), τη δουλειά του όμως απασχολεί η ίδια θεματική.

royalacademy.org.uk


// ΤΟΡΟΝΤΟ //

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ [ΕΩΣ 05/05/2019] 

Aτζέντα-2

Μετά τον γαλλοπρωσικό πόλεμο  (1870-1871), το Παρίσι άρχισε να μεταμορφώνεται. Μεγάλοι δρόμοι, γρήγορα τρένα, νέες βιομηχανίες έκαναν την εμφάνισή τους. Η έκθεση «Impressionism in the Age of Industry: Monet, Pissarro and more» στην Art Gallery of Ontario διερευνά πώς επηρεάστηκαν οι Γάλλοι εξπρεσιονιστές από το πνεύμα της βιομηχανικής εποχής που άνθιζε και αποτύπωσαν στο έργο τους το νέο πρόσωπο της πόλης.

ago.ca


// ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ //

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ [ΑΠΟ 06/03 ΕΩΣ 07/03/2019]

Aτζέντα-3

Στο πλαίσιο του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (1–10 Μαρτίου) θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η Ανατολή Έδυσε» του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (Ολύμπιον και Αποθήκη 1). Το ιστορικό ντουκουμέντο βασίζεται στις ανταποκρίσεις του Μικρασιάτη δημοσιογράφου Κώστα Μισαηλίδη για τη Μικρασιατική Εκστρατεία (1919–1922). filmfestival.gr


// ΣΕΟΥΛ //

ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ [ΕΩΣ 06/05/2019]

Aτζέντα-4

Η μεγάλη αυτή συνάντηση σύγχρονης ασιατικής τέχνης στο National Museum of Modern and Contemporary Art με τίτλο «Awakenings: Art and Society in Asia 1960s-1990s» προβάλλει τις κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτικές αλλαγές που σημειώθηκαν στην Ασία μεταξύ 1960 και 1990. Η έκθεση δίνει το πλαίσιο των ιστορικών αλλαγών που προέκυψαν από τον Ψυχρό Πόλεμο, τον πόλεμο στο Βιετνάμ, τον εκδημοκρατισμό, την παγκοσμιοποίηση κ.ά.

mmca.go.kr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή