Η στιγμή που το τρυπάνι της ExxonMobil εντοπίζει το κοίτασμα φυσικού αερίου (βίντεο)

Η στιγμή που το τρυπάνι της ExxonMobil εντοπίζει το κοίτασμα φυσικού αερίου (βίντεο)

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον εντοπισμό κοίτασματος φυσικού αερίου από 5 έως 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια tcf στο στόχο «Γλαύκος-1» του τεμαχίου 10 της κυπριακής ΑΟΖ, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας και Εμπορίου, Γιώργος Λακκοτρύπης, και ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil, Τρίσταν Ασπρέι.

Ο Κύπριος υπουργός εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του, ενώ χαρακτήρισε το κοίτασμα «τη μεγαλύτερη ανακάλυψη» στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Λακκοτρύπης δήλωσε πώς το εν λόγω κοίτασμα αποτελεί «καλή βάση» για να εξεταστεί το θέμα δημιουργίας τερματικού υγροποίησης, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα χρειαστούν περισσότερες ποσότητες.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο κ. Λακκοτρύπης δημοσίευσε βίντεο από τη στιγμή που το τρυπάνι της κοινοπραξίας εντοπίζει το κοίτασμα.

«Το αποτέλεσμα μας ενθαρρύνει, θα περάσουμε τους επόμενους μήνες αναλύοντας τα αποτελέσματα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil, προσθέτοντας ότι θα εξεταστούν και οι μελλοντικές προοπτικές που αναπτύσσονται και ότι δεν έχουν αποκλειστεί προτάσεις για μεταφορά φυσικού αερίου από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τόνισε πως «ακόμα είμαστε στην αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού για μια μελλοντική ανάπτυξη», συμπληρώνοντας ότι υπάρχει δυνατότητα νέων ανακαλύψεων τόσο στο τεμάχιο 10 όσο και σε άλλα τεμάχια.

Τέλος, εξέφρασε το ενδιαφέρον της εταιρείας για ευρύτερες έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε, σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις, πως το οικόπεδο 10 δεν αμφισβητείται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή