Γαβρόγλου για Κοσμήτορες στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: «Μάγκες τέτοιου τύπου πρέπει να είναι μακριά από τα ΑΕΙ»!

Γαβρόγλου για Κοσμήτορες στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: «Μάγκες τέτοιου τύπου πρέπει να είναι μακριά από τα ΑΕΙ»!

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μάγκες τέτοιου τύπου πρέπει να είναι μακριά από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα»! Αυτό ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σήμερα στη Θεσσαλονίκη, εννοώντας τους Κοσμήτορες του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις στη συγχώνευση του ΕΑΠ με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Οι μόνιμοι καθηγητές του ΕΑΠ αντιδρούν στην πρόταση καθώς πρόκειται για δύο ιδρύματα με διαφορετική φιλοσοφία. Ωστόσο την  – και παρά τις αντιδράσεις των καθηγητών – έχει καταθέσει ο διορισμένος πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ Βασίλης Καρδάσης.

«Υπάρχει αδικαιολόγητη ένταση ανάμεσα σε ακαδημαϊκό κόσμο» είπε ο Κώστας Γαβρόγλου και πρόσθεσε ότι η πρόταση δεν είναι του υπουργείου – , το οποίο θα κάνει τη δική του πρόταση την προσεχή εβδομάδα.

Σε απόφασή τους την τρίτη, οι κοσμήτορες ζήτησαν το ΕΑΠ να μην εκπροσωπείται από τον κ. Καρδάση στις συζητήσεις με το υπουργείο Παιδείας, καθώς ο πρόεδρος της διοικούσας υιοθετεί διαφορετική θέση ως προς το μέλλον του ιδρύματος σε σχέση.

Μάλιστα, κατά τη συζήτηση που έγινε τότε, ο Πρόεδρος καταφέρθηκε με οξείς χαρακτηρισμούς κατά των παρόντων Κοσμητόρων αλλά και του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Θεμάτων. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι Κοσμήτορες και ο εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή