4ο Οικονομικό Φόρουμ – «Ανάπτυξη δίχως αποκλεισμούς» στους Δελφούς

4ο Οικονομικό Φόρουμ – «Ανάπτυξη δίχως αποκλεισμούς» στους Δελφούς

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 2.500 σύνεδροι, εκπρόσωποι από 24 χώρες, αλλά και 150 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, βρέθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι στους γραφικούς Δελφούς για την έναρξη του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, η διεθνής συνδιάσκεψη θα χαρτογραφήσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα στο άμεσο μέλλον. Με βασικούς άξονες τη διερεύνηση των γεωπολιτικών τάσεων, την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων και των επενδύσεων, τη διαλεύκανση της ευρωπαϊκής πραγματικότητας ενόψει των ευρωεκλογών και την ανάλυση της προοπτικής της χώρας μας κατά τη συναρπαστική, αλλά και δύσκολη εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, το φετινό συνέδριο περιέχει 95 θεματικές ενότητες – όλες περιφέρονται γύρω από τον κεντρικό πυρήνα μιας «ανάπτυξης δίχως αποκλεισμούς».

Η πολύπλευρη και πολύπλοκη θεματική του φετινού φόρουμ ήταν φανερή ακόμη και στις κυρίως συμβολικές διεργασίες της εναρκτήριας ημέρας του συνεδρίου. Στην ομιλία με την οποία κήρυξε την έναρξη των εργασιών του φόρουμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον «αστερισμό ενός αβέβαιου μέλλοντος», επισημαίνοντας τον κίνδυνο της αυξανόμενης ανεργίας λόγω της αυτοματοποίησης και της εκθετικής ανάπτυξης της τεχνολογίας. Προηγουμένως, σε συζήτηση στρογγύλης τραπέζης, ο κ. Ευ. Βενιζέλος ξεχώρισε την εκπαίδευση, το δημογραφικό αλλά και τις επενδύσεις και την καινοτομία ως βασικές προτεραιότητες του ελληνικού κράτους, ενώ δεν παρέλειψε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την άμεση επίλυση των προκλήσεων της χώρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣτΕ Παν. Πικραμμένος τόνισε την ανάγκη της υπέρβασης των συμπλεγμάτων του παρελθόντος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει πρώτα να χτίσουμε την εμπιστοσύνη και τη συναίνεση, και μετά να προχωρήσουμε». Τέλος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημ. Λιάκος τόνισε την ανάγκη για την επίτευξη εθνικής συνεννόησης, δεδομένης της πολυπλοκότητας των προβλημάτων της σύγχρονης εποχής. «Ολα αυτά που πρέπει να συζητηθούν δεν είναι θέμα ενός κόμματος, αλλά προτεραιότητα όλων», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή