Προσπάθεια αντεπίθεσης με Τσίπρα στο προσκήνιο

Προσπάθεια αντεπίθεσης με Τσίπρα στο προσκήνιο

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσπάθεια αντιστροφής του πολιτικού κλίματος, στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Μαΐου, παίρνει πάνω του ο Αλ. Τσίπρας. Τα τελευταία μηνύματα προς το Μαξίμου δεν είναι θετικά, καθώς παρά τις εργώδεις προσπάθειες να υπάρξει μείωση της –δημοσκοπικής– διαφοράς από τη Ν.Δ. αλλά και κεφαλαιοποίηση του μπαράζ θετικών μέτρων που έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα, αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό. Ως εκ τούτου και με δεδομένο πως ο πρωθυπουργός θεωρείται το «ισχυρό χαρτί» της κυβέρνησης, αναμένεται το επόμενο διάστημα να μπει μπροστά σε όλα τα ανοικτά μέτωπα τόσο της κυβέρνησης όσο και του κόμματος.

Νούμερο ένα στοίχημα είναι αναμφίβολα το «προοδευτικό μέτωπο». Ο κ. Τσίπρας ήδη έδωσε το πρώτο στίγμα, με τις πρόσφατες δηλώσεις του μετά την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, όπου το κάλεσμα είχε έντονο προσωπικό τόνο. Στο ίδιο ύφος αναμένεται να είναι η ομιλία του και στην Κ.Ε. της Κυριακής. Οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού δεν σταματούν εκεί, καθώς το πρώτο δεκαπενθήμερο είναι πιθανό να έχει συναντήσεις με στελέχη που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο τρόπος που θα γίνει κάτι τέτοιο εξετάζεται, καθώς είναι κομβικό να αποφευχθούν εσωκομματικές γκρίνιες από τον «βαθύ ΣΥΡΙΖΑ» που περιμένει στη γωνία ως «θεματοφύλακας» των αρχών του κόμματος. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να είναι ομιλητής και σε εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου, που σχεδιάζεται να γίνει μεταξύ 15 και 20 Μαρτίου. Νωρίτερα δεν αποκλείεται να έχει παρουσιαστεί ένα «πρώτο κύμα» των υποψήφιων ευρωβουλευτών. Το εγχείρημα άλλωστε του «προοδευτικού μετώπου» αυτή τη στιγμή έχει αποφασιστεί να μπει στον επιταχυντή, αφού οι εκλογές πλησιάζουν.

Την ίδια ώρα, βέβαιη πρέπει να θεωρείται η επίσκεψη Τσίπρα στη Βόρεια Ελλάδα. Το δεδομένο πρόβλημα που υπάρχει από τα Τέμπη και πάνω «απαιτεί» από τον πρωθυπουργό να πέσει προσωπικά στη μάχη. Και στην Αυτοδιοίκηση όμως οι οιωνοί είναι κακοί για τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες. Το γεγονός ότι και αυτό το μέτωπο θα το πάρει πάνω του –στον βαθμό που του επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του– ο ίδιος ο κ. Τσίπρας φάνηκε από την προσωπική του παρέμβαση στην πρώτη εκδήλωση του κ. Ηλιόπουλου στην Αθήνα.

Ερωτήματα για Ν. Γεωργιάδη

Τέλος, χθες ο ΣΥΡΙΖΑ «σήκωσε» εκ νέου το θέμα του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Γεωργιάδη. Με 5 ερωτήματα προς τη Ν.Δ., μεταξύ των οποίων αν «συμμερίζεται η ηγεσία την φράση του κ. Αυγενάκη, ότι είναι πολιτική σκευωρία», ζητεί από την Πειραιώς να τοποθετηθεί. Από τη Ν.Δ. εκπέμπουν πως έχουν ήδη τοποθετηθεί, σημειώνοντας πως «ο κ. Ν. Γεωργιάδης δεν είναι σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ., δεν προσφέρει υπηρεσίες στη Ν.Δ. και η κομματική του ιδιότητα έχει ανασταλεί μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή