Η αμερικανική εταιρεία iHeartMedia εξαγόρασε την ελληνική Radiojar

Η αμερικανική εταιρεία iHeartMedia εξαγόρασε την ελληνική Radiojar

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μουσική τεχνολογία αναμένεται να προσφέρουν εφεξής από κοινού η ελληνική εταιρεία Radiojar και η αμερικανική iHeartMedia, εταιρεία η οποία κατέχει ηγετική θέση στον χώρο των media, του ήχου και της ψυχαγωγίας. Χθες, το venture capital fund, PJ Tech Catalyst, στο οποίο συμμετέχουν ως επενδυτές η Τράπεζα Πειραιώς και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ανακοίνωσε την πώληση της Radiojar στην αμερικανική εταιρεία iHeartMedia, ο έλεγχος της οποίας θα περάσει στα χέρια της θυγατρικής της iHeartMedia, RCS. Σημειώνεται ότι η RCS αποτελεί μεγάλο προμηθευτή λογισμικού εκπομπής και μετάδοσης στο Διαδίκτυο (webcast), εξυπηρετώντας περισσότερες από 14.000 εταιρείες εκπομπής ψηφιακής, τηλεοπτικής, καλωδιακής και δορυφορικής μουσικής παγκοσμίως.

Η ελληνική Radiojar ιδρύθηκε το 2011, απαρτίζεται πλέον από 15 άτομα και είναι μία από τις πρώτες ελληνικές νεοφυείς εταιρείες τις οποίες στήριξε χρηματοδοτικά το PJ Tech Catalyst, επενδύοντας περίπου 750.000 ευρώ. Οπως εξήγησε στην «Κ» ο Νίκος Αντωνίου, manager στο PJ Tech Catalyst Fund, η εταιρεία ασχολείται με τον χώρο του ιντερνετικού ραδιοφώνου και έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα διαχείρισης αλλά και λειτουργίας διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών. «Δίνει τη δυνατότητα σε έναν ερασιτέχνη να δημιουργήσει έναν σταθμό από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου μέσα από το PC του», αναφέρει ο ίδιος. Συνδυάζει δηλαδή ένα σύνολο υπηρεσιών, όπως αυτοματισμό ροής, διαχείριση παραγωγών, λογισμικό παραγωγής εκπομπών, streaming, στατιστικά, αναφορές και εργαλεία προβολής του σταθμού στο Διαδίκτυο, ενώ η πρόσβαση επιτυγχάνεται μέσα από ένα PC ή tablet. Στο πλαίσιο της εξαγοράς, η Radiojar θα εξακολουθήσει να παρέχει εργαλεία που επιτρέπουν σε ανεξάρτητους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και ιδιώτες να δημιουργούν άμεσα τους δικούς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Επίσης, η ελληνική εταιρεία θα διατηρήσει την παρουσία της στη χώρα μας, καθώς τόσο η έδρα της όσο και το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης θα παραμείνουν στην Ελλάδα.

Οπως επισήμανε στην «Κ» και ο κ. Αντωνίου, η εταιρεία αναμένεται να προσθέσει νέα στελέχη στην ομάδα της στο επόμενο διάστημα. Οπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Radiojar, Στάθης Κουτσογεώργος, «σήμερα η Radiojar είναι ενθουσιασμένη που ενώνει τις δυνάμεις της με τη μεγαλύτερη εταιρεία ήχου στην Αμερική, την iHeartMedia, καθώς και την RCS – μία εταιρεία που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την καινοτομία του λογισμικού, με την οποία μοιραζόμαστε ένα όραμα για τη σημασία των cloud- based τεχνολογιών και προσβλέπουμε στην ευκαιρία να εξελιχθούμε και να προσφέρουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας σε ένα ακόμη ευρύτερο κοινό». Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη εξαγορά ο Φίλιπ Τζενεράλι, πρόεδρος και CEO της RCS, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο στο προσεχές μέλλον να δημιουργηθεί ένας «pop-up» ραδιοφωνικός σταθμός, επισημαίνοντας ότι η εξαγορά αυτή θα διευρύνει τα διαδικτυακά εργαλεία που παρέχει η RCS στους πελάτες της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή