Μετράει τις «πληγές» της η Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη νέα συντριβή από την Μπαρτσελόνα

Μετράει τις «πληγές» της η Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη νέα συντριβή από την Μπαρτσελόνα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καμπ Μπερναμπέου» αποκαλεί πλέον η μαδριλένικη εφημερίδα Marca το «Σαντιάγο Μπερναμπέου», την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τον νέο θρίαμβο της Μπαρτσελόνα προχθές με σκορ 0-3 για το κύπελλο. Η πικρή αυτή αναφορά της πιστής στη Ρεάλ εφημερίδας δείχνει ότι η Μπαρτσελόνα έχει κάνει την έδρα της μισητής αντιπάλου ένα δεύτερο «Καμπ Νου» και περνάει με άνεση όποτε έχει εκεί αγώνα. Η εμφατική νίκη με τρία γκολ στο β΄ ημίχρονο (δύο ο Λουίς Σουάρες και ένα αυτογκόλ του Ραφαέλ Βαράν υπό την πίεση του Σουάρες) ήταν η δεύτερη σερί των Καταλανών με 3-0 στο «Μπερναμπέου» και συνολικά η δέκατη επικράτηση των «μπλαουγκράνα» στους τελευταίους 17 αγώνες στο «παλάτι» της «βασίλισσας», αρχής γενομένης από το 2-6 του 2009, με τον Πεπ Γουαρδιόλα στον πάγκο.

Με την Μπάρτσα να έχει… δεύτερη έδρα της το σπίτι της Ρεάλ, οι Καστιγιάνοι έμειναν εκτός ενός ακόμη εγχώριου στόχου, ενώ οι Καταλανοί προκρίθηκαν στον έκτο στη σειρά τελικό κυπέλλου προσβλέποντας στην κατάκτηση του πέμπτου σερί τροπαίου στον θεσμό.

«Οφείλαμε να ανταποκριθούμε στη φήμη του συλλόγου, ότι είναι ο καλύτερος του κόσμου, και το καταφέραμε αυτό απόψε», είπε περιχαρής ο Ουρουγουανός επιθετικός Λουίς Σουάρες, τον οποίον οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν την Τετάρτη όπως… έκαναν με τον Λιονέλ Μέσι στο στιγμιότυπο που έκανε τον γύρο του κόσμου με τον Μόντριτς να του τραβάει παρατεταμένα τη φανέλα. Η Ρεάλ έφτανε μπροστά στο τέρμα και δεν μπορούσε να σκοράρει, όπως τόνισε ο τεχνικός της, Σαντιάγο Σολάρι: «Στο ποδόσφαιρο μετράει το πόσο αποτελεσματικός είσαι», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «πέσαμε εντίμως, αλλά είναι δύσκολο να μιλήσεις περί δικαιοσύνης ή αδικίας στο ποδόσφαιρο».

Προς το τέλος του αγώνα, όταν είχε μπει και το τρίτο γκολ κι έμεναν 15 λεπτά, ο κίνδυνος μιας ιστορικής συντριβής πλανιόταν πάνω από το «Μπερναμπέου», με τον αρχηγό της Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος, να φωνάζει στους συμπαίκτες του: «Να συνέλθουμε, αλλιώς θα μας βάλουν έξι».
Και από πού θα πιαστεί τώρα για να ξανασηκωθεί όρθια η Ρεάλ; Ποιος είναι ο επόμενος αγώνας της; Είναι αύριο με την Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα, στο «Καμπ Μπερναμπέου»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή