Εφυγε από τη ζωή ο Φαίδων Γεωργίτσης

Εφυγε από τη ζωή ο Φαίδων Γεωργίτσης

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε το μεσημέρι της Παρασκευής από τη ζωή ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης. Τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12:30 στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

Οι ταινίες του οποίου τον έκαναν πλατιά δημοφιλή ήταν «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Νύχτα γάμου», «Ένας ιππότης για τη Βασούλα», «Μια κυρία στα μπουζούκια» και πολλές άλλες. 

Γεννήθηκε στην Αθήνα 21 Ιανουαρίου 1939.  Είχε ακόμα μια αδελφή που σκοτώθηκε πριν κλείσει τα δέκα της χρόνια, τη Καίτη. Στη πορεία απέκτησε μια αδελφή μικρότερη στην οποία έδωσαν το όνομα της αδελφής του που χάθηκε τόσο πρόωρα.

Από μικρός είχε πάθος με τις Τέχνες και έπειτα από μεγάλη προσπάθεια έγινε δεκτός στη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν το 1960, όταν ήταν ακόμα φοιτητής στη Δραματική Σχολή.

 

Εφυγε από τη ζωή ο Φαίδων Γεωργίτσης-1

Καθιερώθηκε μέσα από την ταινία «Κόκκινα φανάρια» το 1963 σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη. Την ίδια χρονιά κράτησε πρωταγωνιστικό ρόλο στη ταινία «Ίλιγγος» του Γιάννη Δαλιανίδη.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1972 στη σειρά «Κόκκινο δαχτυλίδι», ενώ έγινε πάλι δημοφιλής τη δεκαετία του '90 μέσα από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές «Καλημέρα Ζωή» και «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου.

Είχε επίσης ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία σε θεατρικά και σε κινηματογραφικά έργα.

Εφυγε από τη ζωή ο Φαίδων Γεωργίτσης-2

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη και εν συνεχεία παντρεύτηκε την Μπέτσυ Γεωργίτση, με την οποία έχει δυο παιδιά, τον Ραφαέλο και την Μαρίζα. Το ζευγάρι είχε δημιουργήσει τον δικό του θεατρικό θίασο, ο οποίος εδρεύει στο Κορωπί, και με τον οποίο ασχολούταν τα τελευταία χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή