Ακαρπη η τηλεδιάσκεψη για την πρώτη κατοικία

Ακαρπη η τηλεδιάσκεψη για την πρώτη κατοικία

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα θα γίνει νέα τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για να συζητηθεί το θέμα προστασίας της πρώτης κατοικίας, καθώς την Παρασκευή αν και σημειώθηκε πρόοδος, δεν υπήρξε σύγκλιση σε όλα τα θέματα που εγείρει πρωτίστως η ΕΚΤ. 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλει να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους επιλέξιμους δανειολήπτες για να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας και για αυτό ζητάει αλλαγές σε επιμέρους κριτήρια. 

Την Παρασκευή η συζήτηση έγινε σε τεχνικό επίπεδο με τη συμμετοχή και τραπεζικών στελεχών. Στην τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου θα υπάρχει και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, γεγονός που υποδηλώνει ότι ενδεχομένως θα πρέπει να συζητηθούν και θέματα όπως τα κριτήρια που απαιτούν πολιτικές αποφάσεις. 

Σε κάθε περίπτωση τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς η κυβέρνηση θέλει να καταθέσει το νομοσχέδιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και οπωσδήποτε πριν από το Eurogroup της 11ης Μαρτίου. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή