Μπαράζ επεισοδίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως

Μπαράζ επεισοδίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως – επί της οδού Βεΐκου στο Κουκάκι- σημειώθηκε στις 11.40 το βράδυ του Σαββάτου.

Ομάδα περίπου 40 ατόμων, ντυμένοι μασκαράδες, εκτόξευσαν τουλάχιστον τέσσερις βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα προκαλώντας υλικές ζημιές στην είσοδο, σε δύο περιπολικά αλλά και σε ενα γειτονικό αρτοποιείο.

Μπαράζ επεισοδίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως-1

Στη συνέχεια οι δραστες τράπηκαν σε φυγή. Προσήχθησαν δέκα άτομα τα οποία μετήχθησαν και εξετάζονται στην Ασφάλεια Αττικής.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. 

Μπαράζ επεισοδίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως-2

Σημειώνεται ότι σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν, με διαφορά λίγων ωρών, το απόγευμα του Σαββάτου, στη Νίκαια και το «Παπαστράτειο» Κολυμβητήριο στον Πειραιά.

Η αρχή έγινε στην οδό Πέτρου Ράλλη, όπου σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ οπαδών του Ιωνικού και της Προοδευτικής, «αιωνίων» αντιπάλων της περιοχής, που αναμετρώνται το απόγευμα της Κυριακής. Οι οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν με πέτρες και ξύλα.

Ενα όχημα παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ τουλάχιστον δύο Ι.Χ. ακόμη υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν σε 16 προσαγωγές.

Λίγη αργότερα, δύο άτομα τραυματίστηκαν από επεισόδια που σημειώθηκαν στο «Παπαστράτειο» σε αγώνα υδατοσφαίρισης γυναικών, μεταξύ του Ολυμπιακού και της Γλυφάδας.

Περίπου 30 άτομα με μαύρα ρούχα, κράνη και ρόπαλα εισέβαλαν στο κολυμβητήριο και, αφού προκάλεσαν ζημιές, κατέβασαν πανό, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η διακοπή του αγώνα.

«Βροχή» από μολότοφ και στη Θεσσαλονίκη

Επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν πλησίον του τουρκικού προξενείου, στην οδό Αγίου Δημητρίου, έκαναν γύρω στις 2.40 τα ξημερώματα περίπου πενήντα άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, η ομάδα των κουκουλοφόρων βγήκε από τους χώρους του ΑΠΘ και κινήθηκε κατά της διμοιρίας που εκείνη την ώρα εκτελούσε υπηρεσία, ρίχνοντας στους αστυνομικούς βόμβες μολότοφ και πέτρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα και η ομάδα των περίπου πενήντα ατόμων οπισθοχώρησε στους χώρους του πανεπιστημίου.

Για το περιστατικό κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να κατασβέσει μικρές εστίες πυρκαγιάς που εκδηλώνονταν από τη ρίψη μολότοφ. Τρία ΙΧ αυτοκίνητα έχουν υποστεί μερικώς φθορές και ένας μεταλλικός κάδος καταστράφηκε ολοσχερώς.

Από την αστυνομία έγιναν 15 προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις για μικροποσότητες ναρκωτικών, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή