Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Ασημένια» η Παπαχρήστου

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Ασημένια» η Παπαχρήστου

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ασημένιο μετάλλιο θα επιστρέψει από τη Γλασκώβη η Βούλα Παπαχρήστου. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν ήρθε δεύτερη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σκωτία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν ο πρώτος αγώνας της Ελληνίδας για τη χειμερινή σεζόν διότι ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό.

Η «όμορφη μαμά» του ελληνικού στίβου ξεκίνησε με ένα άλμα που… έκοψε τα πόδια στις αντιπάλους της. Έφτασε τα 14,50, πέτυχε προσωπική επίδοση και μπήκε από νωρίς επικεφαλής των αθλητριών. Η Άνα Πελετέιρο (Ισπανία), όμως, «απάντησε» με 14,73, σημείωσε την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και εθνικό ρεκόρ, και πέρασε πρώτη, με την πρωταθλήτριά μας να μη μπορεί να βρει τα… πατήματά της και να έχει άκυρα άλματα. Στις δύο τελευταίες προσπάθειες η Παπαχρήστου έφτασε τα 14,07 και τα 14,33, κάτι που στέλνει θετικά μηνύματα εν όωει της σεζόν του ανοικτού στίβου.

Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκε η Ρωσίδα Όλγα Σαλαντούχα, η οποία με πέτυχε και αυτή προσωπική επίδοση (14,47). Η Ρωσίδα αγωνίζεται με ουδέτερη σημαία εξαιτίας του γνωστού θέματος ντόπινγκ.

Παπαχρήστου: Μπορώ και πάνω από τα 14,80

Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε η Βούλα Παπαχρήστου είναι το τέταρτο στην ελληνική ιστορία του τριπλούν. Η πρωταθλήτρια αποκάλυψε ότι πριν από τον τραυματισμό της βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και, τώρα, έχει ως στόχο την θερινή σεζόν. Στη Γλασκώβη κατάφερε να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο κρατούσε δέκα χρόνια.

«Ήμουν σε φοβερή κατάσταση. Ήρθα εδώ και ήξερα πως μπορώ να κάνω εξαιρετική εμφάνιση. Πριν τον τραυματισμό έδειχνα σε θέση να κυνηγήσω άλματα πάνω από τα 14,80 μέτρα. Δεν πειράζει αυτά μπορούν να περιμένουν τώρα τον ανοιχτό", είπε η Παπαχρήστου και συμπλήρωσε: "Είμαι βαθιά συγκινημένη που κατάφερα να πετύχω το στόχο μου. Με τον προπονητή μου δουλέψαμε σκληρά αυτό το διάστημα για να καταφέρουμε να είμαστε εδώ και ανταγωνιστικοί. Δεν θα ερχόμουν αν δεν ήμουν σε θέση να κατακτήσω μετάλλιο. Είναι σημαντικό που παραμείναμε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Θέλω να ευχαριστήσω, τον προπονητή μου, την ομοσπονδία μου που είναι δίπλα μου, την φυσιοθεραπεύτρια Ελισάβετ Αναστασάκη, τον γιατρό της ομοσπονδίας Διονύση Χίσσα, και όλους όσοι ήταν δίπλα μου αυτό το διάστημα», υπογράμμισε.

Τα μετάλλια της Παπαχρήστου

2018 1η 14,60 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Βερολίνο

2017 3η 14,24 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Βελιγράδι

2016 3η 14,47 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ, Αμστερνταμ

2016 3η 14.15 μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, Πόρτλαντ

Σε τελικό και ο Δουβαλίδης

Σε… τρελά αγωνιστικά κέφια βρίσκεται και ο πρωταθλητής των 60 μ. εμπ. Κώστας Δουβαλίδης. Ο «Δούβα» πήρε μέρος στους ημιτελικούς του αγωνίσματός του και με 7.66  πέτυχε καλύτερη εφετινή προσωπική επίδοση (ατομικό ρεκόρ 7.60), και το βράδυ αγωνιστεί στον τελικό. Μπήκε στον τελικό με την 5η καλύτερη επίδοση. Στην κορυφή βρίσκεται ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο Ορλάντο Ορτέγκα με 7.57. Η καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει σε αντίστοιχη διοργάνωση είναι η 6η στην Πράγα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή