Handelsblatt: Η προσδοκία για αλλαγή κυβέρνησης βελτιώνει το κλίμα στην ελληνική οικονομία

Handelsblatt: Η προσδοκία για αλλαγή κυβέρνησης βελτιώνει το κλίμα στην ελληνική οικονομία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλίμα στην ελληνική οικονομία βελτιώνεται λόγω των προσδοκιών για αλλαγή κυβέρνησης υποστηρίζει ο αρθρογράφος της Handelsblatt, Gerd Höhler.

Αναφέρει ότι στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο επόμενος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται φορολογική μεταρρύθμιση που θα τονώσει τη ζήτηση, θα ανακουφίσει τις επιχειρήσεις και θα προσελκύσει επενδυτές.

Ο Höhler διαβλέπει «ράλι μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών», και εκτιμά ότι «οι χρηματιστές στην Αθήνα πιστεύουν ότι το κλίμα μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω», ενώ η «αναμενόμενη εντός της εβδομάδας έκδοση δεκαετούς ομολόγου αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην χρηματιστηριακή αγορά».

«Υπάρχουν ωστόσο και κίνδυνοι», επισημαίνει ο συντάκτης του άρθρου:

«Δεν αποκλείεται να προκύψουν δομικοί αλλά και πολιτικοί κίνδυνοι. Η αθέτηση δανειακών υποχρεώσεων επιβαρύνουν τη ρευστότητα των τραπεζών αλλά και τον τομέα των επενδύσεων. Στο μεταξύ, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα εάν οι εκλογές καταλήξουν σε καθαρή πλειοψηφία ή τελικά σε χρονοβόρες συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού που ίσως παραλύσουν τη χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή