Προειδοποίηση Ντάτσιτς και στην Ελλάδα για σχέδια «Μεγάλης Αλβανίας»

Προειδοποίηση Ντάτσιτς και στην Ελλάδα για σχέδια «Μεγάλης Αλβανίας»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πανηγυρισμοί των Αλβανών που φώναζαν «UCK», μετά τη νίκη των εκλογών στον δήμο Τούζι του Μαυροβουνίου και οι δηλώσεις για μεγάλη «αλβανική νίκη» από την Πρίστινα, συνιστούν την καλύτερη απόδειξη της πολιτικής της «Μεγάλης Αλβανίας», δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ιβιτσα Ντάτσιτς.

«Γίνεται σαφές σε όλους ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο μόνο η εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας, αλλά του Μαυροβουνίου, της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας».

Αν συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια μας στη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, μπορεί να οδηγηθούμε σε απειλές για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», προειδοποίησε ο Ντάτσιτς μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.

Ο κ. Ντάτσιτς προέβη σε ανάλογη προειδοποίηση και από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών: «Ας μην είμαστε αφελείς να πιστεύουμε  ότι το Κόσοβο και η Αλβανία θα είναι δύο κράτη. Οι Αλβανοί δεν μπορεί να είναι ο μόνος λαός στην Ευρώπη με δύο κράτη. Ας είμαστε ρεαλιστές. Θέλουν μία Μεγάλη Αλβανία. Θέλουν να το κάνουν, αλλά όχι με τους Σέρβους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή