Ιρλανδικά γραμματόσημα στα δέματα με εκρηκτικά που εστάλησαν σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου

Ιρλανδικά γραμματόσημα στα δέματα με εκρηκτικά που εστάλησαν σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δύο από τα τρία δέματα που περιείχαν μικρούς αυτοσχέδιιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και εστάλησαν σήμερα σε δύο αεροδρόμια του Λονδίνου και σε έναν από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς, χωρίς να πυροδοτηθούν, έφεραν ιρλανδικά γραμματόσημα σύμφωνα με πηγές της αντιτρομοκρατικής που επικαλείται το Sky News. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας, η οποία αναζητά τον αποστολέα τριών μικρών εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες στις έρευνες συνδράμει και η αστυνομία της Ιρλανδίας. 

Δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και οι αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές δεν επηρεάστηκαν. Ωστόσο, ένα από τα δέματα προκάλεσε μικρή φωτιά σε γραφείο εντός του αεροδρομίου του Χίθροου. Η αστυνομία του Λονδίνου, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση. 

 Νωρίτερα σήμερα η αστυνομία επεσήμανε πως τα δέματα στα αεροδρόμιο Χίθροου και Σίτι του Λονδίνου και στον σιδηροδρομικό σταθμό Γουότερλου «φαίνεται να είχαν τη δυνατότητα να προκαλέσουν μια μικρή φωτιά κατά το άνοιγμα τους». 

Σε ανακοίνωση της η Αντιτρομοκρατική Διοίκηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανέφερε ότι «αντιμετωπίζει τα περιστατικά ως μια σειρά επιθέσεων και αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια αναφορικά με τα κίνητρα».

Η Σκότλαντ Γιάρντ δεν αποκλείει την ύπαρξη και άλλων τέτοιων μηχανισμών και εξέδωσε ειδοποίηση στους μεταφορικούς σταθμούς σε όλο το Λονδίνο να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αναφέρουν την ύπαρξη ύποπτων πακέτων στις αστυνομικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις προκαλούν ανάφλεξη και αρχικά μικρή φωτιά όταν ανοίγονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή