Στον Γαστρονόμο Μαρτίου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιέρωμα: Έθνικ σαρακοστή

Μεξικάνικα τάκος με χταπόδι, ανανά και αβοκάντο, ασιατικό καλαμάρι με πιπεριές και σόγια, ρύζι σε στιλ παέγια με καραβίδες και κυδώνια. Οι σεφ του περιοδικού ετοιμάζουν λαχταριστά πιάτα για τις ημέρες τις νηστείας.

Στον Γαστρονόμο Μαρτίου-1

Στα τσιπουράδικα

Ξεχωρίσαμε 24 πιατάκια και σας παρουσιάζουμε τις συνταγές για να τα ετοιμάσετε στο σπίτι.

Στον Γαστρονόμο Μαρτίου-2

Ζυμώνουμε τη δική μας λαγάνα

Πριν αμολήσουμε την καλούμπα θα ετοιμάσουμε μια από τις λαγάνες του περιοδικού: άζυμη-μοναστηριακή, χωρίς γλουτένη, γλυκανισάτη, με αλεύρι ολικής, με χόρτα του αγρού και με πολίτικο άρωμα.

Στον Γαστρονόμο Μαρτίου-3

Ψαροφαγία

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου ετοιμάζει δύο εξαιρετικές ταραμοσαλάτες με πολτό ελιάς και με σόδα, μηλόξιδο και ζωμό. Επιπλέον, ετοίμασε μια πιρουνάτη πατατοσαλάτα και μια πολύ αρωματική φάβα.

Στον Γαστρονόμο Μαρτίου-4

Γίγαντες εορταστικοί

Νέα Ελληνική Κουζίνα από τον Αστέριο Κουστούδη που μαγείρεψε τους γίγαντες με μαραθόριζα, σέλινο και καλαμάρια. Το αποτέλεσμα φίνο και ντελικάτο.

Στον Γαστρονόμο Μαρτίου-5

Η φάβα παντρεύεται…

… και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης την μαγειρεύει με πελτέ ντομάτας. Πώς; Τα μυστικά του σεφ αποκαλύπτονται στο τεύχος.

Στον Γαστρονόμο Μαρτίου-6

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Μπακαλιάρος φρέσκος, παστωµένος στο σπίτι (!), δύο ζωτικά κόλπα της ιαπωνικής κουζίνας και ένα µυστικό για τη σκορδαλιά συναντώνται στο εθνικό πιάτο της 25ης Μαρτίου. Το αποτέλεσµα µας άφησε άφωνους.

Στον Γαστρονόμο Μαρτίου-7

Ιδανικό για vegeterian

Το συνταγολόγιο του Μαρτίου είναι γεμάτο με εύκολες και πρωτότυπες συνταγές που αναδεικνύουν τα λαχανικά και τα χόρτα της εποχής. Είναι ότι καλύτερο για όσους νηστεύουν ή ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή.

Στον Γαστρονόμο Μαρτίου-8

Χόρτα αλ ντέντε για σαλάτα

Ζοχός, βρούβα, ραδίκι, λάπαθα και τσουκνίδα γίνονται τα αγαπημένα μας αυτό το μήνα. Με αυτά ετοιμάσαμε τρεις αναπάντεχες σαλάτες.

Στον Γαστρονόμο Μαρτίου-9

Ασουρές για πρωινό

Η Νένα Ισμυρνόγλου ανανεώνει τον παραδοσιακό ασουρέ της γιαγιάς ετοιμάζοντας δύο εναλλακτικές συνταγές για πρωινό με άρωμα μανταρίνι και φουντούκι και με μαστίχα και ξερά φρούτα.

Στον Γαστρονόμο Μαρτίου-10

Γλυκά που κολάζουν…

Κέικ με σησαμέλαιο και πορτοκάλι, χαλβάς σιμιγδαλένιο με κουκουνάρια και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι. Μην ανησυχείτε γιατί φτιάχνονται με φυτικά γάλατα, ταχίνι και φιστικοβούτυρο! Ο Στέλιος Παρλιάρος ετοίμασε σπέσιαλ γλυκά για όσους νηστεύουν.

Στον Γαστρονόμο Μαρτίου-11

Εκτάκτως αυτό το Σάββατο με την Καθημερινή της Κυριακής

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή