Ποδόσφαιρο: Κάθειρξη με αναστολή για την «κάρτα υγείας»

Ποδόσφαιρο: Κάθειρξη με αναστολή για την «κάρτα υγείας»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ, οι Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος και Γιώργος Γκιρτζίκης, και δύο πρώην μέλη του Δ.Σ., οι Γιώργος Σιντόρης και Γιάννης Οικονομίδης, κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την επονομαζόμενη υπόθεση της «κάρτας υγείας» της ομοσπονδίας. Η ποινή που τους επιβλήθηκε, η οποία αφορά το αδίκημα της απιστίας επειδή ζημίωσαν την περιουσία της ΕΠΟ με 13 εκατομμύρια ευρώ, είναι πέντε χρόνια κάθειρξης και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για δύο χρόνια.

Οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ στους καταδικασθέντες, οι οποίοι διατηρούν το δικαίωμα έφεσης, αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και των μη ταπεινών αιτίων. Ολοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους. Αντίθετα, αθωώθηκαν οι Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Θόδωρος Καραμελίδης και Νίκος Προύντζος, παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας έδρας Χαράλαμπος Τζώνης είχε προτείνει την ενοχή τους, όπως και στις ανωτέρω περιπτώσεις. Αθωωτική ήταν η απόφαση (όπως είχε εισηγηθεί και ο εισαγγελέας) και για τα πρώην μέλη της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, Αριστείδη Σταθόπουλο, Νίκο Φύριο, Γιάννη Σιγάλα, Νίκο Ανασόπουλο, Θεόδωρο Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Ευάγγελο Μαζαράκη, Χρήστο Σάββα, Βασίλη Μάντζιο, Σπύρο Καλογιάννη και Σωκράτη Παπαδόπουλο. Οσον αφορά τους εργαζόμενους στις εταιρείες Opentec και PCSystems, που είχαν συμβληθεί με την ΕΠΟ για την «κάρτα υγείας», ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των Παντελή Κύρκα, Κωνσταντίνου Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδη, Κωνσταντίνου Βουρδάκη και την αθώωση των Ιωνα Χατζηιωνά, Γιώργου Λυγεράκη, Αθανάσιου Ισμαήλου και Αριστείδη Σταυρόπουλου. Ωστόσο, με τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου άπαντες αθωώθηκαν.

Η κατάληξη αυτή δεν είναι θετική για τη σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ, επειδή η δεύτερη εταιρεία έχει κάνει αγωγή εναντίον της ομοσπονδίας διεκδικώντας ένα πολύ μεγάλο ποσό. Υπενθυμίζεται ότι η παραπομπή σε δίκη για κακούργημα είχε ως αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο του 2016 την έκπτωση του τότε προέδρου της ομοσπονδίας Γ. Γκιρτζίκη και άλλων πέντε μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή