Τ. Μέι: Αν δεν υπερψηφιστεί η πρότασή μου μπορεί και να μην αποχωρήσουμε από την Ε.Ε.

Τ. Μέι: Αν δεν υπερψηφιστεί η πρότασή μου μπορεί και να μην αποχωρήσουμε από την Ε.Ε.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα σε ομιλία της στη βρετανική Βουλή ότι αν η συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν υπερψηφιστεί, τότε το Ηνωμένο Βασίλειο «μπορεί να μην φύγει από την Ε.Ε. για πολλούς ακόμη μήνες, μπορεί να μην φύγει με τις ασφαλιστικές δικλίδες που έχουν συμφωνηθεί ή μπορεί να μην φύγει καθόλου».

Μία αναβολή του Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα ή σε μία μορφή του, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην ψήφο του λαού, πρόσθεσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Αν η συμφωνία την οποία διαπραγματεύεται δεν ευδοκιμήσει, η Μέι τόνισε ότι θα συνεχιστεί η κατάσταση αβεβαιότητας στην οποία έχει εισέλθει τον τελευταίο καιρό η χώρα, την στιγμή που θα μπορούσε να επικεντρώνεται σε σημαντικότερα προβλήματα στο εσωτερικό της.

Η τελευταία ψηφοφορία σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για το Brexit θα διεξαχθεί την Πέμπτη. H Μέι τόνισε ότι οι Βρετανοί βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν υπεύθυνα σεβόμενοι την βούληση του λαού.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «η Ε.Ε. και το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να δράσουν άμεσα αν θέλουν να επιτευχθεί μία συμφωνία».

Επίσης, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει «άλλη μια προσπάθεια» για να αρθεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit και να επιτραπεί τελικά η υιοθέτηση της συμφωνίας διαζυγίου την ερχόμενη Τρίτη, στη διάρκεια μιας κρίσιμης ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Παρά τις νέες συνόδους εργασίας αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πέτυχε τις παραχωρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση που πιστεύει ότι θα μπορούσαν να γείρουν τη ζυγαριά υπέρ του κειμένου αυτού, το οποίο έχει στόχο την οργάνωση μιας εύτακτης εξόδου και θα παρουσιαστεί και πάλι την Τρίτη στη Βουλή των Κοινοτήτων, αφού απορρίφθηκε μαζικά την πρώτη φορά, τον Ιανουάριο.

Καθώς οι διαβουλεύσεις πρόκειται να παραταθούν το σαββατοκύριακο, η Μέι ζήτησε σήμερα από τους ευρωπαίους ηγέτες να χαλαρώσουν το σχοινί.

«Το μήνυμά μου προς την ΕΕ είναι: αυτή είναι η στιγμή για δράση. Εργασθήκαμε σκληρά μαζί στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», δήλωσε η επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος σε ομιλία της σε εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών στο Γκρίμσμπι, ένα λιμάνι στη βορειοανατολική Αγγλία που είχε ψηφίσει μαζικά υπέρ του Brexit.

«Έχουμε ανάγκη άλλη μια προσπάθεια για να απαντήσουμε στις τελευταίες πολύ συγκεκριμένες ανησυχίες του κοινοβουλίου μας. Εμπρός λοιπόν», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή