Yπέρ της αναβολής εκταμίευσης της δόσης θα ταχθεί η Γερμανία στο Eurogroup

Yπέρ της αναβολής εκταμίευσης της δόσης θα ταχθεί η Γερμανία στο Eurogroup

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Γερμανία πρόκειται να ταχθεί υπέρ της αναβολής (έως τις 5 Απριλίου)  στην εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου κατά τη συζήτηση στο σημερινό Eurogroup αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη σημερινή ατζέντα του Eurogroup και τονίζεται ότι οι Βρυξέλλες έχουν πρόσφατα ανακοινώσει ότι μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος, ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί έχουν καθυστερήσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής», παρόλο που η Ελλάδα δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή το ένα δισεκατομμύριο, η πιθανή καθυστέρηση της εκταμίευσης θα στείλει αρνητικό μήνυμα στις αγορές για την πορεία της οικονομίας σε μια περίοδο που η Ελλάδα θέλει να στείλει το μήνυμα ότι επιστρέφει στην κανονικότητα.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών και κυρίως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βάζουν το θέμα πολύ ψηλά στην ατζέντα, αφού ο νόμος που θα αποφασιστεί επηρεάζει άμεσα τη βιωσιμότητα των ελληνικών τραπεζών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή