Aμβούργο by locals

5' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιο παλιά καντίνα του λιμανιού, ένας δρόμος αφιερωμένος στη street art και θέα πάνω από την πόλη.

ΚΑΦΕ HERMETIC COFFEE ROASTERS

Sternstrasse 68

Τηλ. (+49) 4033988298

Δευτέρα-Παρασκευή 08.30-19.00,

Σάββατο-Κυριακή 10.00-18.00

Καπουτσίνο: 2,70 ευρώ

Aμβούργο by locals-1

Aπολαύστε φρεσκοκαβουρδισμένες ποικιλίες καφέ στο Hermetic Coffee Roaster.

Το καφέ βρίσκεται στην περιοχή Sternschanze μέσα σε ένα παλιό κτίριο καλυμμένο με γκράφιτι. Οι θαμώνες του έρχονται για να γευτούν τις εξαιρετικές ποικιλίες φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ της εταιρείας Hermetic Coffee Roasters, η οποία πήρε το όνομά της από τη μέθοδο που χρησιμοποιούν για να ψήνουν τους κόκκους. Cold brew, flat white, φίλτρου – απολαύστε τον καφέ της επιλογής σας σε ένα από τα τραπεζάκια ή πάρτε τον στο χέρι και βγείτε να ανακαλύψετε τη ζωντανή γειτονιά.

Sebastiana Turra


ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ OBERHAFENKANTINE

Stockmeyerstrasse 39

Τηλ. (+49) 4032809984

Τρίτη-Σάββατο 12.00-22.00,

Κυριακή 12.00-17.30

Labskaus: 15,50 ευρώ

Η περιοχή Oberhafen στο λιμάνι του Αμβούργου ήταν κάποτε γεμάτη από εστιατόρια με φθηνό φαγητό, που απευθυνόταν κυρίως στους εργάτες του λιμανιού. Πλέον όμως έχει απομείνει μόνο ένα, το Oberhafenkantine, που στέκει στην ίδια θέση από τη δεκαετία του 1920, αν και εμφανώς ταλαιπωρημένο. Αυτό βέβαια μάλλον προσθέτει στη γοητεία του μαγαζιού, που έχει μείνει ίδιο και απαράλλαχτο εδώ και δεκαετίες. Όσο για το φαγητό, δοκιμάστε το γευστικότατο labskaus (τυπικό πιάτο της βόρειας Γερμανίας που μοιάζει με αποδομημένο μπέργκερ), καθώς και παραδοσιακά τοπικά γλυκίσματα, όπως το rote grütze, ένα είδος ζελέ με κόκκινα φρούτα που σερβίρεται με σος βανίλιας.     

Sebastiana Turra


ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΗ MARKTSTRASSE

Marktstrasse

Aμβούργο by locals-2

Ενδιαφέροντα γκράφιτι σας περιμένουν στην οδό Marktstrasse. (Φωτογραφία: Jörg Modrow/laif)

Αν σας ενθουσιάζουν τα γκράφιτι και γενικά η δημιουργικότητα, σας προτείνω να εξερευνήσετε την οδό Marktstrasse (καθώς και τα παράπλευρα στενά και τις γύρω αυλές) στην περιοχή Karoviertel. Εκεί, εκτός από υπέροχα έργα τέχνης στους τοίχους, θα ανακαλύψετε και αρκετά στέκια στα οποία συχνάζουν ενδιαφέροντες περίοικοι και καλλιτέχνες. Δεν χρειάζεται να σας πω πού να πάτε και τι να δείτε συγκεκριμένα. Η μισή χαρά βρίσκεται στην εξερεύνηση.

Inga Marie Ramcke


ΜΠΑΡ DIE KATZE

Schulterblatt 88,

Τηλ. (+49) 4055775910

Δευτέρα-Τετάρτη 15.00-00.00,

Πέμπτη 17.00-23.00,

Παρασκευή 18.00-03.00, Σάββατο 13.00-03.00, Κυριακή 15.00-00.00

Καϊπιρίνια happy hour: 4,50 ευρώ

Aμβούργο by locals-3

Στην περιοχή Schanzenviertel θα βρείτε καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ – ανάμεσά τους και το Die Katz. (Φωτογραφία: Dagmar Schwelle/laif)

Στο μπαρ Die Katze (που στα γερμανικά θα πει «η γάτα»), η καϊπιρίνια, την οποία λατρεύω, έχει την τιμητική της καθημερινά μέχρι τις 22.00. Όταν μάλιστα δεν έχω διάθεση να πιω αλκοόλ, παραγγέλνω μία άνευ. Όποτε ο καιρός το επιτρέπει, την απολαμβάνω έξω, σε κάποιο τραπεζάκι που συνήθως μοιράζομαι με αγνώστους (είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις καινούργιους φίλους) και με μουσική υπόκρουση από πλανόδιους μουσικούς ή από τα γειτονικά μπαρ. Το κοινό του Die Katze είναι κυρίως εικοσάρηδες, γεγονός που με κάνει να νιώθω μεγάλη. Παρ’ όλα αυτά, προσελκύει και θαμώνες, ξένους κυρίως, άλλων ηλικιακών ομάδων. 

Inga Marie Ramcke


PASSAGE KINO

Mönckebergstrasse 17

Τηλ. (+49) 40468668628

Δευτέρα-Παρασκευή από τις 14.00, Σάββατο-Κυριακή 15 λεπτά πριν από την πρώτη προβολή

Εισιτήριο: 9 ευρώ

Ο κινηματογράφος αυτός είναι λες και έχει βγει από τη δεκαετία του 1920. Φουαγέ ημιφωτισμένο, ταπετσαρία και ξύλινη επένδυση στους τοίχους, αρ ντεκό λεπτομέρειες. Εκτός από τα αναμενόμενα blockbusters, προβάλλει και ταινίες ειδικού ενδιαφέροντος, κυρίως του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, αλλά και μεταδόσεις όπερας, μπαλέτου και θεατρικών παραστάσεων. Αν και στη Γερμανία οι ταινίες μεταγλωττίζονται, κάθε Δευτέρα μπορείτε να δείτε σε αβάν πρεμιέρ νέες ταινίες στην αυθεντική τους γλώσσα με μόνο 6,50 ευρώ. Ο κινηματογράφος βρίσκεται κοντά σε σταθμό μετρό, οπότε μετά την προβολή μπορείτε να συνεχίσετε τη βραδιά σας αλλού.

Mark Woltzen


ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ FRANK UND FREI

Schanzenstrasse 93

Κυριακή-Πέμπτη 09.00-00.00,

Παρασκευή-Σάββατο 09.00-01.30

Πρωινό για δύο άτομα: 14,20 ευρώ

Το εστιατόριο βρίσκεται στη συνοικία Sternschanze και είναι ανοιχτό για φαγητό από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Εγώ σας το συστήνω για το πρωινό του. Πλουσιοπάροχο και σε προσιτή τιμή, περιλαμβάνει κρουασάν, ψωμάκια, διαφορετικά είδη τυριών, μαρμελάδα, φρούτα και ό,τι άλλο βάζει ο νους σας. Με έξτρα χρέωση συνοδεύετε το γεύμα σας με ένα ποτήρι αφρώδους οίνου ή έναν φρέσκο χυμό. Ο καφές περιλαμβάνεται στην τιμή και οι ευγενικοί σερβιτόροι θα γεμίσουν την κούπα σας ξανά και ξανά. Τα Σαββατοκύριακα το πρωινό σερβίρεται από τις 09.00 έως τις 15.00.

Inken Schütz


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ HAUS III&70

Schulterblatt 73

Τηλ. (+49) 40319755515

Δευτέρα-Παρασκευή από τις 09.00,

Σάββατο-Κυριακή από τις 10.00

Aμβούργο by locals-4

Στο καφέ του Haus III&70 συνοδεύστε το latte σας με franzbrotchen (ρολά κανέλας). (Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

Τρία διαφορετικά σημεία συνάντησης, 70 τ.μ. το καθένα, απαρτίζουν το πολιτιστικό κέντρο Haus III&70: ένα κλαμπ για συναυλίες και jam sessions (βραδιές με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς), ένας χώρος όπου μπορείς να παρακολουθήσεις τη γερμανική αστυνομική σειρά «Tatort» ή αγώνες ποδοσφαίρου, καθώς και μια αίθουσα για θέατρο, χορό και κλασική μουσική. Διαθέτει ακόμα ένα μικρό καφέ με αναπαυτικούς καναπέδες και ωραίο πρωινό.

Kyra Garske


ΚΟΚΤΕΪΛ ΜΠΑΡ KLEINES PHI 

Feldstrasse 42,

Τρίτη-Πέμπτη 19.00-01.00,

Παρασκευή-Σάββατο 19.00-03.00

Κοκτέιλ Negroni: 8 ευρώ

Aμβούργο by locals-5

Τα κοκτέιλ του Kleines Phi είναι εμπειρία.

Όταν άνοιξε τον Ιούνιο του 2015, το Kleines Phi κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις.  Έχει ωραίο ντεκόρ, είναι μοδάτο τόσο όσο, τα ποτά του σερβίρονται σε βαζάκια, η χιπ χοπ μουσική ταιριάζει με τα ζεστά του φώτα, οι πελάτες φτάνουν με τα ποδήλατά τους και τα σκέιτ τους, το προσωπικό είναι χαλαρό. Αν δεν βρείτε τραπέζι μπροστά, δοκιμάστε την πίσω αυλή aν το κρύο δεν είναι τσουχτερό. Παρόλο που το Kleines Phi είναι κυρίως μπαρ, ενίοτε σερβίρει και πιάτα που ετοιμάζουν επισκέπτες σεφ από όλο τον κόσμο. Αν είστε τυχεροί, θα δοκιμάσετε σεβίτσε, που ταιριάζει τέλεια με την craft μπίρα.

Matthias Claudius Marcus


ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ WEIDE

Weidenallee 23,

Τηλ. (+49) 4028781227

Τρίτη-Παρασκευή 11.00-19.00, Σάββατο 11.00-16.00

Χειροποίητο σαπούνι: 9 ευρώ

Το στενάκι Weidenallee βρίσκεται κοντά στην υπό ανάπλαση και εξαιρετικά δημοφιλή περιοχή Sternschanze, δεν έχει όμως τόση βαβούρα και σχεδόν καθόλου τουρίστες. Εδώ θα βρείτε φίνα εστιατόρια και μαγαζιά για ψώνια. Το κατάστημα Weide έχει αντικείμενα για το σπίτι, αλλά και ρούχα. Σε περίπτωση που δεν έχετε ήδη αγοράσει δωράκια για τους φίλους σας και τους δικούς σας, εδώ μπορείτε να βρείτε κάτι ξεχωριστό. Όταν φύγετε, σταματήστε λίγο πιο κάτω στο Juwelier για καφέ ή ανακαλύψτε τη γειτονιά.

Matthias Claudius Marcus


ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ PHILOSOPHENTURM

Von-Melle-Park 6

Καθημερινές 08.30-19.00

Το Philosophenturm (για συντομία Philturm) είναι ένα από τα μεγαλύτερα (αν και όχι τόσο όμορφα) κτίρια της πανεπιστημιούπολης του Αμβούργου, το οποίο χτίστηκε το 1960-1961 για τις ανάγκες της σχολής Τεχνών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Μπορείτε να φάτε στην καντίνα του πρώτου ορόφου (οι τιμές είναι πολύ προσιτές) και κατόπιν να ανεβείτε στην ταράτσα για να χαζέψετε την πόλη από ψηλά: θα διακρίνετε τον κεντρικό σταθμό των τρένων, την τεχνητή λίμνη Binnenalster, τον πύργο ραδιοτηλεόρασης Heinrich Hertz, τον ναό του Αγίου Μιχαήλ, το λιμάνι, τα πάντα!

Kyra Garske

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με επικαιροποιημένα tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή