Δέκα υποχρεωτικά εμβόλια για μαθητές στην Ιταλία

Δέκα υποχρεωτικά εμβόλια για μαθητές στην Ιταλία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Η Ιταλία θεσπίζει νέα διάταξη που επιβάλλει δέκα υποχρεωτικά εμβόλια σε μαθητές· σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορούν να εγγραφούν στο σχολείο. Το τελεσίγραφο που εξέπνευσε αυτήν την εβδομάδα έρχεται ύστερα από μήνες δημοσίου διαλόγου για την ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμού των παιδιών, αλλά και μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων ιλαράς. Μεταξύ άλλων, ο σχετικός νόμος προβλέπει πρόστιμο 500 ευρώ στους γονείς που στέλνουν στο σχολείο όσα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί. Τα παιδιά ηλικίας έως έξι ετών θα αποκλείονται στο εξής από το νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό αν δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν υποβληθεί στα απαραίτητα εμβόλια.

Παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών δεν θα αποκλείονται μεν από το σχολείο, αλλά οι γονείς τους θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα αν δεν ολοκληρώσουν το πρόγραμμα εμβολιασμών. Τα δύο λαϊκίστικα κυβερνητικά κόμματα κατηγορήθηκαν επανειλημμένως ότι ακολουθούν πολιτικές κατά των εμβολιασμών. Μάλιστα, τη Δευτέρα ο Μπέπε Γκρίλο, ιδρυτής του Κινήματος των 5 Αστέρων, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη διάταξη και υποσχέθηκε ότι ο νόμος θα αλλάξει και θα συμπεριλάβει μόνον όσα εμβόλια κριθούν «επιστημονικά απαραίτητα».

Σε μια άλλη εξέλιξη, διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν χθες στην Ανκόνα, καθώς δύο βιαστές αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την άσκηση έφεσης, επειδή οι δικαστές έκριναν ότι το θύμα δεν ήταν όμορφη γυναίκα και μάλιστα είχε αρρενωπά χαρακτηριστικά, όπως ανέφεραν στο σκεπτικό της απόφασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή