Αισιόδοξοι για προσλήψεις τρεις στους δέκα εργοδότες το β΄ τρίμηνο

Αισιόδοξοι για προσλήψεις τρεις στους δέκα εργοδότες το β΄ τρίμηνο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσλήψεις σε τομείς όπως οι κατασκευές, η βιομηχανία, οι μεταφορές, το λιανικό και το χονδρικό εμπόριο, καθώς και στους τομείς ύδρευσης, ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι Ελληνες εργοδότες, που σε ποσοστό 31% εκτιμούν ότι θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων το επόμενο τρίμηνο.

Η έρευνα της ManpowerGroup για το β΄ τρίμηνο του 2019 παρουσιάζει τους εργοδότες στη χώρα μας ευρύτερα αισιόδοξους ως προς τις προοπτικές απασχόλησης. Συγκεκριμένα, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται σε +21%, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί εδώ και 11 χρόνια.

Τα σχέδια προσλήψεων βελτιώνονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και εμφανίζονται ενισχυμένα κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Στο επίπεδο προσλήψεων, οι εργοδότες που συμμετέχουν στην έρευνα σε ποσοστό 31% προβλέπουν αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 63% δεν προσδοκά κάποια αλλαγή και μόλις το 4% αναμένει μείωση.

Οι ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων καταγράφονται στον τομέα των κατασκευών, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +26%.

Επίσης, σημαντική αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων προβλέπεται στον τομέα ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και ύδρευσης, με προοπτικές της τάξης του +24%, και σε τρεις τομείς με προοπτικές της τάξης του +23%: τον τομέα της βιομηχανίας/παραγωγής, τον τομέα των μεταφορών και επικοινωνιών και τον τομέα του εμπορίου (χονδρική και λιανική). Παράλληλα, οι εργοδότες στον τομέα της γεωργίας καταγράφουν τις πιο αδύναμες προοπτικές απασχόλησης, της τάξης του +16%.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο γενικός εμπορικός διευθυντής της ManpowerGroup Ελλάδας Χαράλαμπος Καζαντζίδης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν από τους πελάτες της εταιρείας, η μεγαλύτερη ζήτηση νέων θέσεων εργασίας αφορά θέσεις όπως είναι οι πωλητές και η εξυπηρέτηση πελατών.

Οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής ανέρχονται σε +22%, καθώς οι εργοδότες αναμένουν την ισχυρότερη αγορά εργασίας των τελευταίων 11 ετών, ενώ οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφουν προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +20%.

Σε επίπεδο μεγέθους επιχείρησης, οι εργοδότες τόσο στις μεγάλου όσο και στις μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις εκτιμούν ότι θα υπάρξουν αισιόδοξες προθέσεις προσλήψεων, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +34% και +24% αντιστοίχως, ενώ οι προοπτικές για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις διαμορφώνονται στο +13%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή