Σήμερα κρίνεται το τζάμπολ για τον αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Σήμερα κρίνεται το τζάμπολ για τον αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H απαίτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να γίνει… εισαγωγή ξένων διαιτητών στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ και να διευθύνουν το προσεχές ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, του οποίου η διεξαγωγή ή η αναβολή θα αποφασιστεί σήμερα, κρίθηκε ανέφικτη από την ΕΟΚ και τον πρόεδρό της Γιώργο Βασιλακόπουλο, ενώ παράλληλα είχε αρνητική ανταπόκριση από την πολιτεία και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Η διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ απέστειλε εξώδικη κοινοποίηση στην κεντρική επιτροπή διαιτησίας που είναι ανεξάρτητη αρχή και λειτουργεί υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας και επανέλαβε το αίτημα του ορισμού ξενών διαιτητών στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής, στο ΣΕΦ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, η ομάδα του Ολυμπιακού θα απόσχει αδιαφορώντας για τις συνέπειες μηδενισμού και αφαίρεσης βαθμών.

Μιλώντας σε ραδιόφωνο των Σερρών, ο πρόεδρος της ΕΟΚ υπεραμύνθηκε των Ελλήνων διαιτητών: «Δεν προβλέπονται ξένοι διαιτητές και οφείλουμε να σεβαστούμε τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς της διαιτησίας. Εχουμε καλούς διαιτητές. Αν έρθουν ξένοι, μετά μπορεί να έρθει κάποιος και να πει ότι δεν τους θέλει και αυτό να γίνεται συνέχεια. Θα παίζουμε την κολοκυθιά; Εγώ είμαι υπέρ του ελληνικού μπάσκετ και το ίδιο θα έλεγα για τους παίκτες, τους προπονητές, τους παράγοντές του. Είναι θέμα της ΚΕΔ, είναι ανεξάρτητη και αυτή έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει».

Κατά των ξένων διαιτητών τάχθηκε και ο κ. Βασιλειάδης: «Δεν συμφωνώ με τους ξένους διαιτητές. Στον επαγγελματικό αθλητισμό οι μεγαλομέτοχοι έχουν αυξημένο βάρος. Εκεί πρέπει να έρθει η ομοσπονδία και η πολιτεία με στέρεους κανόνες για όλους. Στη διαιτησία του μπάσκετ υπάρχουν παράπονα, φωνές και σκιές. Για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία πρέπει να φύγουν οι σκιές. Η ομοσπονδία πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για ένα καθαρό περιβάλλον, ώστε να μην μπορεί κανένας να πει οτιδήποτε».

Στις δηλώσεις του προέδρου της ομοσπονδίας, η ΚΑΕ Ολυμπιακός απάντησε μέσω κύκλων της, με ειρωνικό ύφος, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Βασιλακόπουλος βρήκε τη λαλιά του, ύστερα από ένα μήνα, αλλά αυτά που λέει προκαλούν μόνο γέλιο και ενώ δεν σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, χωρίς να διευκρινίζει ποιες είναι αυτές.

Πάντως, η αναβολή του ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, όπως είναι το πιθανότερο να αποφασιστεί σήμερα, λόγω της αστυνομικής αδυναμίας να εφαρμόσει μέτρα ασφαλείας και για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, στο ΟΑΚΑ, την ίδια ημέρα, θα δώσει χρόνο, ώστε να βρεθεί λύση στο φλέγον θέμα, αν και το θέμα των ξένων διαιτητών δεν θα ικανοποιηθεί και ο Ολυμπιακός βάσει των θέσεών του δεν θα αγωνιστεί.

• Με τη μορφή δανεισμού, μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής περιόδου, παραχωρήθηκε ο Γιάνις Τίμα από τον Ολυμπιακό στη Χίμκι και ενώ ο Λετονός φόργουορντ που έχει αγωνιστεί ελάχιστα στη φετινή Ευρωλίγκα, έχει διετές συμβόλαιο με την ελληνική ομάδα.

• Συνάντηση θεσμικού επιπέδου και ανταλλαγή απόψεων για τον νέο αθλητικό νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή είχαν χθες ο ΓΓΑ κ. Συναδινός με τον πρόεδρο και γενικό γραμματέα της ΕΟΚ κ. Βασιλακόπουλο και Τσαγκρώνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή