Μπάσκετ: Δύο εισιτήρια για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Προμηθέα

Μπάσκετ: Δύο εισιτήρια για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Προμηθέα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μία θέση στην οκτάδα της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ελληνική και θα κριθεί από τον δεύτερο σημερινό αγώνα των «Δικεφάλων», ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ (19.30), ενώ για να υπάρξει και δεύτερη εκπροσώπηση του ελληνικού μπάσκετ στον ίδιο γύρο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ο Προμηθέας θα πρέπει στην Ισπανία (19.30) να υπερασπιστεί τη νίκη με διαφορά 12 πόντων από τον πρώτο αγώνα της Πάτρας (69-57) κόντρα στην Τενερίφη. Η ΑΕΚ έχει προβάδισμα εννέα πόντων από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο νίκησε (75-84) στη Θεσσαλονίκη, πριν από μία εβδομάδα, αλλά σε καμία περίπτωση η Ενωση δεν σκέφτεται να υπερασπιστεί τη συγκεκριμένη διαφορά πόντων, αλλά να επικρατήσει και στον δεύτερο αγώνα της φάσης των «16». Στη διάθεση του Λούκα Μπάνκι δεν θα είναι ο τραυματίας Ξανθόπουλος, ενώ η συμμετοχή του Τζόρνταν Θίοντορ θα κριθεί σήμερα, καθώς δεν συμμετείχε στην τελευταία προπόνηση.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ζήτησα από τους παίκτες μου να έχουν την ίδια προσέγγιση με τον πρώτο αγώνα, γιατί κάθε υποψία εφησυχασμού μπορεί να στοιχίσει ακριβά. Περιμένουμε τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας», είπε ο Ιταλός προπονητής της ΑΕΚ, ενώ στον ΠΑΟΚ, ο τεχνικός Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει 11 παίκτες στην αποστολή, λόγω της γνωστής απουσίας του τραυματία Τζόουνς.

«Εχουμε τρία στοιχεία αγωνιστικά στα οποία πρέπει να εμφανιστούμε καλύτεροι. Ο έλεγχος των επιθετικών ριμπάουντ, ο περιορισμός των πόντων στον αιφνιδιασμό και η καλύτερη διαχείριση στις φάσεις ένας εναντίον ενός, όπου η ΑΕΚ παίρνει πολλούς πόντους». Επόμενος αντίπαλος της ελληνικής ομάδας που θα προκριθεί θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού Μπάνβιτ – Μπάμπεργκ (79-81) που παίζουν σήμερα. Ο Προμηθέας στοχεύει στην υπέρβαση κόντρα στην Τενερίφη που παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατή, όταν αγωνίζεται στην έδρα της. «Δεν θα παίξουμε κρυφτούλι με το σκορ και τον χρόνο. Θα παίξουμε με το σκορ να είναι μηδενικό και για τις δύο ομάδες και χρειαζόμαστε διάρκεια. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι το τελευταίο παιχνίδι στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή μας» δήλωσε ο προπονητής της πατρινής ομάδας, Μάκης Γιατράς. Επόμενος αντίπαλος θα προκύψει από τον δεύτερο αγώνα Χάποελ Ιερουσαλήμ – Νεπτούνας (86-74).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή