Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – Μαρινάκη

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – Μαρινάκη

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοικτή σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη οδήγησε το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, για τον τελευταίο. Το πρωτοσέλιδο θέμα προκάλεσε την άμεση αντίδραση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός πριν καν κυκλοφορήσει το φύλλο, ενδεικτικό της ενόχλησής του. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το βράδυ στην επίσημη σελίδα του Ολυμπιακού αναρτήθηκε μακροσκελής ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση για στοχοποίηση όσον αφορά το πρόσωπό του. Στην ανακοίνωση, δε, γίνεται προσωπική αναφορά στον πρωθυπουργό, ταυτίζοντάς τον με τον εκδότη της εφημερίδας, τον κ. Βαξεβάνη.

«Οι πρόθυμοι της δημοσιογραφικής υποκουλτούρας, σε αγαστή συνεργασία με τις επιθυμίες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνουν τη χιλιοπαιγμένη παράστασή τους, επιδιώκοντας να κατασκευάσουν διώξεις και ενόχους, εκμεταλλευόμενοι εγκληματικές πράξεις για την εξυπηρέτηση των πολιτικών επιδιώξεών τους», αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία σε άλλο σημείο τονίζει πως «οι γνωστοί τσιπροβαξεβάνηδες και οι ομόσταβλοί τους, παίζοντας τα ρέστα τους, απέφυγαν να κρατήσουν και τα προσχήματα, καθιστώντας συνένοχη τη δημόσια τηλεόραση, την οποία όλοι οι Ελληνες πολίτες πληρώνουμε, για να φέρουν εις πέρας τις εγκληματικές τους επιδιώξεις».

Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε με μια ανακοίνωση που επιβεβαίωνε τον «πόλεμο» μεταξύ των δύο πλευρών. Συγκεκριμένα, η Ηρώδου Αττικού, ανεβάζοντας τους τόνους και επιχειρώντας από την πλευρά της να ταυτίσει τον επιχειρηματία με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη, τον οποίο αποκαλεί «προσωπικό φίλο του κ. Μαρινάκη», σημειώνει: «Ο κ. Μαρινάκης επιτίθεται απρόκλητα στην κυβέρνηση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, αναδεικνύοντας το ήθος του. Εξαπολύει από τα ΜΜΕ που ελέγχει προπαγανδιστικούς τραμπουκισμούς, αναδεικνύοντας την αντίληψή του για τη Δημοκρατία. Την ίδια στιγμή, όλως τυχαίως, απειλητικά μηνύματα στέλνονται στα κινητά τηλέφωνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αποστολείς γνωστούς υπαλλήλους του, ενώ στα γραφεία της εφημερίδας Documento γίνεται διάρρηξη και βανδαλίζονται μετά τα μεσάνυχτα, αφού προηγουμένως ο ιδιοκτήτης τους, δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, απειλείται ανοικτά με ανακοινώσεις, γιατί τόλμησε να δημοσιοποιήσει δραστηριότητες του επιχειρηματία που απασχολούν τη Δικαιοσύνη». Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως «η εποχή που κυβερνούσαν τον τόπο οι νταβατζήδες έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή