Στ. Θεοδωράκης: Πρέπει να καταργηθεί ο εγκληματικός νόμος Παρασκευόπουλου

Στ. Θεοδωράκης: Πρέπει να καταργηθεί ο εγκληματικός νόμος Παρασκευόπουλου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με αφορμή την αλλαγή του ποινικού κώδικα πρέπει να καταργηθεί ο εγκληματικός νόμος Παρασκευόπουλου που μόνο προβλήματα δημιουργεί» τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Σημειώνει  επίσης ότι «οι άδειες των κρατουμένων πρέπει να συνδυάζονται με την μεταμέλειά τους. Δεν μπορεί ένας δολοφόνος να βγαίνει έξω επειδή στρώνει το κρεβάτι του ή επειδή δεν παίρνει τη σειρά ενός άλλου κρατούμενου στο φαγητό».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, τονίζει μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα παραμένει η μόνη χώρα στην ΕΕ που απαγορεύει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, προσθέτοντας ότι «αφήνουμε στο σύνταγμα μια παλιά διάταξη, που δεν τόλμησαν ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ να την αλλάξουν».

«Αυτό είναι ένα έγκλημα για τη χώρα» σημειώνει ο κ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο επικεφαλής του Ποταμιού επισημαίνει ότι το Ποτάμι προτείνει μια διευρυμένη Βουλή 355 ατόμων.

«Είναι μια πρόταση πολλών συνταγματολόγων και την καταθέσαμε στη Βουλή. Τα άλλα κόμματα απάντησαν "πολύ λογική πρόταση αλλά δεν την θέλουμε"».

Ο κ. Θεοδωράκης εκτιμά παράλληλα ότι οι εθνικές εκλογές αργούν. «Μάλλον επειδή η ελπίδα του κ.Τσίπρα πεθαίνει τελευταία» επισημαίνει.

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του πρώην εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρη Τσιόδρα, με τη ΝΔ, ο κ. Θεοδωράκης, επισημαίνει: «τo Ποτάμι είναι αστείρευτο και συνεχίζει να αιματοδοτεί τα κόμματα εξουσίας. Εμείς δεν πιστεύουμε στα κομματικά στρατόπεδα. Η επιλογή του Δημήτρη Τσιόδρα δεν είναι όμως η σωστή. Πάει στη ΝΔ σε μια περίοδο που γέρνει επικίνδυνα δεξιά».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή