Ο Σπηλιωτόπουλος πήγε οι αντίδικοι έλειπαν

Ο Σπηλιωτόπουλος πήγε οι αντίδικοι έλειπαν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 7 Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδικασθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή που κατέθεσε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος κατά του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 9.61 και των δημοσιογράφων Νίκου Κακαουνάκη, Θέμου Αναστασιάδη και Βαγγέλη Περρή, ζητώντας αποζημίωση 1 δισ. δρχ για συκοφαντική δυσφήμηση και ηθική βλάβη. Η υπόθεση αφορά εκπομπές από τις 9-11 Μαΐου 2000 στον σταθμό Flash κατά τη διάρκεια των οποίων οι τρεις δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι καταφέρονταν σε βάρος του Αρη Σπηλιωτόπουλου με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, όπως π.χ. «Σαλώμη». Η εκδίκαση της αγωγής επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο, ωστόσο ανεβλήθη λόγω κωλύματος στο πρόσωπο των συνηγόρων, αλλά και στο πρόσωπο δύο εκ των κατηγορουμένων, του κ. Κακαουνάκη και της προέδρου του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 9,61 κ. Ελένης Κόκκαλη. Ωστόσο, παρόντες ήταν ο κ. Σπηλιωτόπουλος και οι δημοσιογράφοι Θέμος Αναστασιάδης και Βαγγέλης Περρής.

«Στη συνείδηση του κόσμου το θέμα έχει κριθεί. Τώρα είναι ώρα να το κρίνει η Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στον βουλευτή της Ν.Δ. λέγοντας: «Ο κ. Σπηλιωτόπουλος πρέπει να ξαναβρεί το χιούμορ του και να καταλάβει ότι η Ν.Δ. δεν είναι κυβέρνηση. Απ’ ό,τι φαίνεται, ο κ. Σπηλιωτόπουλος μας έχει κηρύξει Τζιχάντ».

Στην αγωγή που είχε καταθέσει, ο τέως εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. αναφερόταν σε πρωτόγνωρη για τα ελληνικά πολιτικά ήθη μεθοδευμένη επίθεση εναντίον του ιδίου και του προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή, υποστηρίζοντας ότι με τη χρήση ψευδών, συκοφαντικών και υβριστικών «ειδήσεων», «γεγονότων», «χαρακτηρισμών» (σ.σ. οι δημοιογράφοι) προσπάθησαν να πλήξουν τον ίδιο, την ηγεσία και τη συνοχή του κόμματος, καθώς και τη λειτουργία της κοινωνίας.

Το θέμα όμως έκλεισε με τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχ. Σταθόπουλου στη Βουλή, πριν από δύο εβδομάδες, ότι δεν συντρέχει λόγος πειθαρχικού ελέγχου του εισαγγελέα και συντάκτη του πορίσματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή