80 χρoνια πριν… 13-3-1939

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ Γ΄ ΡΑΪΧ: Σήμερα δεν υπάρχει γυναίκα στη Γερμανία που να μην ανήκη σε κάποια από τις άπειρες γυναικείες οργανώσεις που λειτουργούν στο χιτλερικό κράτος. Η οργάνωσις η οποία παρουσιάζει εντελώς ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το «Γυναικείον μέτωπον εργασίας», που διαθέτει και τα στρατόπεδά του. […] [Οι γυναίκες] σκορπίζονται στα γύρω χωριά κι’ αντικαθιστούν τις χωρικές στις δουλειές του σπιτιού, για να μπορέσουν αυτές να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους. […] Υστερα έχουμε τις δουλειές του στρατοπέδου: παρασκευή συσσιτίου, καθαριότητα, περιποίησι κήπου, γυμναστική, μαθήματα [φωτ. Η Γερτρούδη Σολτς-Κλινκ, επικεφαλής των γυναικείων οργανώσεων].

ΔΙΚΑΙΩΣΗ: Τα «Απαντα» του Φιλύρα που εκδίδει ο Οίκος Γκοβόστη […] είναι πράξη δικαιοσύνης προς τον ποιητή […]. Η προσπάθεια τούτη επιδιώκει τρεις σκοπούς: να εμφανίσει ενιαίο και χρονολογικά ταξινομημένο ολόκληρο το δημοσιευμένο σε ποιητικές συλλογές έργο του. Υστερα να συγκεντρώσει όλο το κατασπαρμένο σε περιοδικά κι’ εφημερίδες ποιητικό έργο του Φιλύρα […] και τέλος να περισυλλέξει όλο το αδημοσίευτο ως την ώρα υλικό […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή