Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με παραγωγούς στη Λέσβο

Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με παραγωγούς στη Λέσβο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με ποτοπαραγωγούς, ψαράδες, ελαιοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους σε παραδοσιακό ουζερί στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, στη συζήτηση που είχε με τους ποτοπαραγωγούς, αναφέρθηκε ότι το ούζο είναι ένα από τα ελληνικά προϊόντα με τη μεγαλύτερη εξωστρέφεια καθώς εξάγεται σε 60 χώρες. Ωστόσο, λόγω της υψηλής φορολογίας που καλούνται να καταβάλλουν οι παραγωγοί μέσω του ΦΠΑ αλλά και του φόρου οινοπνεύματος, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που επηρεάζουν και την παραγωγή τους.

Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με παραγωγούς στη Λέσβο-1
Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με παραγωγούς στη Λέσβο-2
Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με παραγωγούς στη Λέσβο-3
Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με παραγωγούς στη Λέσβο-4

Πέραν, όμως, αυτού, σημείωσε ότι είναι δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας να δοθούν φορολογικά και άλλα κίνητρα -όπως για παράδειγμα η μείωση του φόρου εισοδήματος στα συλλογικά αγροτικά σχήματα στο 10%- ώστε να ενισχυθούν οι συγχωνεύσεις ομάδων παραγωγών, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής και της εξωστρέφειας.

Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με παραγωγούς στη Λέσβο-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή