Αντιπαραθέσεις στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπαραθέσεις στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισοδιακή ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπήρξαν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών που προκάλεσαν την παρέμβαση και του πρωθυπουργού.

Την ίδια στιγμή ο Ν. Φίλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη «άδειαζε» τον Γ. Κυρίτση για δηλώσεις του σχετικές με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Κατά τη διάρκεια της Κ.Ο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης επανέλαβε τις πρόσφατα διατυπωθείσες απόψεις για την ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης,  ρωτώντας τον κ. Παπαγγελόπουλο «τι γίνεται» καθώς άλλες άλλες υποθέσεις «τρέχουν» και άλλες όχι, αφήνοντας περιθώριο για πολλαπλές ερμηνείες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ακούστηκε να λέει: «Το ξέρω, πήραμε την κυβέρνηση, όχι την εξουσία».

Αντιπαράθεση επίσης σημειώθηκε μεταξύ της συνεργαζόμενης με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτού, Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου και της Αννέτας Καββαδία, η οποία ουσιαστικά την εγκάλεσε ότι πρέπει να σέβεται το εμπάργκο του ΣΚΑΙ και να αποφεύγει lifestyle παρεμβάσεις. Την αιχμή της κ. Καββαδία εξέλαβε προσωπικά η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου η οποία αντέδρασε: « Αν δεν θέλετε, να παραδώσω την έδρα μου».

Προς υπεράσπιση της Θ. Μεγαλοοικονόμου, έσπευσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης, ζητώντας από την Αννέτα Καββαδία «να μην κουνάει το δάχτυλο».

Επιπλέον, για αντισυναδελφική συμπεριφορά και προβοκατόρικη πρακτική φέρεται να εγκάλεσε η κ . Νίνα Κασιμάτη τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Καραγιαννίδη.

Εμφανίστηκε να υποστηρίζει ότι ο κ. Καραγιαννίδης σε συνεργασία με τον βουλευτή της ΝΔ Ιάσωνα Φωτήλα, ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής για την ψηφοφορία της συνταγματικής αναθεώρησης, φωτογράφισαν το ψηφοδέλτιο της και το διέρρευσαν σε φιλικά ΜΜΕ προκειμένου να την εκθέσουν.

Πυροσβεστικά φέρεται να παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να πέσουν οι τόνοι τόνοι.

Το σκηνικό αντιπαραθέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει η, εν προκειμένω δημόσια, τοποθέτηση του Νίκου Φίλη, ο οποίος απαντώντας στη δήλωση Κυρίτση ότι «δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ», σημείωσε (στο Open ) τα εξής : «Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ. Είναι η Marfin και ξέρω ότι δεν πιάστηκαν οι εγκληματίες. Είχαμε τρία θύματα».

Ο κ.Φίλης συνέχισε λέγοντας ότι «υπήρξε τιμωρία μόνο για τους υπευθύνους της τράπεζας για τα ελλιπή μέτρα πυρασφάλειας στο κτίριο, στο οποίο βρήκαν φρικτό θάνατο τρεις εργαζόμενοι, εκ των οποίων η μία ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή