Τσάμπιονς Λιγκ: Λίβερπουλ από «ατσάλι» στα προημιτελικά

Τσάμπιονς Λιγκ: Λίβερπουλ από «ατσάλι» στα προημιτελικά

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η… αγγλική απόβαση στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκε χθες με τη μεγαλειώδη πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Μπάγερν με νίκη 3-1 στο Μόναχο, καθώς τέσσερις ομάδες από το Νησί πήραν το εισιτήριο μαζί με τις Γιουβέντους, Πόρτο, Αγιαξ και Μπαρτσελόνα, η οποία συνέτριψε τη Λυών με 5-1.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Λίβερπουλ ήθελε να μπει στην οκτάδα και το πέτυχε με αδιάκοπο τρέξιμο και πίεση. Στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, η ομάδα του Κλοπ προηγήθηκε στο 26΄ με τον Μανέ. Ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των «κόκκινων» απέφυγε με περιστροφή τον Νόιερ και «πλάσαρε» πάνω από τους διερχόμενους αμυντικούς της Μπάγερν για το 0-1.

Η Μπάγερν συνήλθε και ισοφάρισε στο 39΄, με το αυτογκόλ του Ματίπ. Η Λίβερπουλ όμως ήταν αποφασισμένη και εξαιρετικά στημένη από τον Κλοπ και στο δεύτερο ημίχρονο, στο 69΄, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αρνολντ, ο Φαν Ντάικ νίκησε κατά κράτος τον Χούμελς και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-2. Στα τελευταία λεπτά, οι «Βαυαροί» ανοίχτηκαν για την ισοφάριση και η Λίβερπουλ πάλι με τον Μανέ «έγραψε» το τελικό 1-3 (84΄).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Σίλε, Χούμελς, Αλκάνταρα, Ριμπερί (61΄ Κομάν), Μαρτίνες (72΄ Γκορέτσκα), Λεβαντόφσκι, Χάμες Ροντρίγκεζ (79΄ Σάντσες), Ραφίνια, Γκνάμπρι, Αλάμπα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Αλισον, Βαϊνάλντουμ, Φαν Ντάικ, Μίλνερ (87΄ Λαλάνα), Φιρμίνο (82΄ Οριγκί), Χέντερσον (13΄ λ. τρ. Φαμπίνιο), Μανέ, Σαλάχ, Ρόμπερτσον, Μάτιπ, Αρνολντ.

Στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το 5-1, πήρε την πρόκριση στους «8», ξεπερνώντας το εμπόδιο της Λυών. Ερχόμενη από το 0-0 του πρώτου γύρου, η ομάδα του Βαλβέρδε προηγήθηκε από το 18΄, με το α λα Πανένκα πέναλτι του Λιονέλ Μέσι και διπλασίασε το προβάδισμά της στο 31΄ με το γκολ του Κουτίνιο. Στο 58΄ όμως η Λυών με τον Τουσάρ μείωσε σε 2-1 και ήθελε ένα γκολ για να προκριθεί εκείνη. Το γκολ του Μέσι στο 78΄ άλλαξε τα δεδομένα, καθώς η Λυών παραδόθηκε. Στη συνέχεια, η πρωταθλήτρια Ισπανίας πέτυχε άλλα δύο γκολ με τον Πικέ (80΄) και τον Ντεμπελέ (86΄), έπειτα από δύο ασίστ του Μέσι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Αλμπα, Ράκιτιτς, Αρτούρ, Μπουσκέτς, Κοουτίνιο, Μέσι, Σουάρες.

ΛΥΩΝ: Λόπες, Ντιμπουά, Ντεναγέ, Μαρσέλο, Μαρσάλ, Μεντί, Τουσάρ, Φεκίρ, Εντομπελέ, Μουσά Ντεμπελέ, Ντεπάι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή