ΝΒΑ: Διά βίου αποκλεισμός του ρατσιστή οπαδού

ΝΒΑ: Διά βίου αποκλεισμός του ρατσιστή οπαδού

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μπάσκετ και δη το ΝΒΑ είναι ένα από τα λίγα αθλήματα που επιτρέπει στους φιλάθλους να παρακολουθούν το παιχνίδι δίπλα ακριβώς από τους πρωταγωνιστές, καθήμενοι στα λεγόμενα courtseats. Η συγκεκριμένη δυνατότητα όμως, μερικές φορές, καταχράται εις βάρος των παικτών, όπως έχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις τη φετινή χρονιά.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ επισκέφθηκαν την έδρα των Γιούτα Τζαζ και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ένα ζευγάρι οπαδών των Τζαζ επιτέθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Ράσελ Ουέστμπρουκ, προκαλώντας το ξέσπασμα του άσου της Οκλαχόμα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό, ειδικά με τον Ουέστμπρουκ.

Οι ομάδες του ΝΒΑ και ο κομισάριος, Ανταμ Σίλβερ, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια ενεργούν άμεσα, προσπαθώντας να προστατεύσουν τους παίκτες του πρωταθλήματος από ρατσιστικές συμπεριφορές οπαδών. Σύμφωνα με τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, όμως, το ΝΒΑ θα μπορούσε να κάνει ακόμη καλύτερη δουλειά, όσο αφορά την ασφάλεια των παικτών.

Οι αντιδράσεις από παίκτες, προπονητές και φιλάθλους στο τελευταίο περιστατικό που συνέβη, καταδεικνύουν πως ενώ το ΝΒΑ ενεργεί άμεσα και προσπαθεί να λύσει το θέμα εν τη γενέσει του, οι σταρ των ομάδων δεν αισθάνονται απόλυτα ασφαλής.

Κι ενώ η ομάδα της Γιούτα μία ημέρα μετά το παιχνίδι, ανακοίνωσε τον διά βίου αποκλεισμό του ενός από τους δύο οπαδούς που φέρεται να ήταν ο πρωταγωνιστής της επίθεσης, πολλοί παίκτες, δημοσιογράφοι και φίλαθλοι υποστήριξαν πως ο κομισάριος Ανταμ Σίλβερ και το ΝΒΑ συνολικά, πρέπει να λύσουν άμεσα το συγκεκριμένο θέμα. Ο σταρ των Τζαζ Ντόνοβαν Μίτσελ έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού με αφορμή το συγκεκριμένο επεισόδιο, ενώ κάλεσε και τις ομάδες να αντιδράσουν: «Ο ρατσισμός και η ρητορική μίσους μάς “πονούν” όλους και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στο γήπεδό μας. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και το ΝΒΑ για την άμεση αντίδραση σε αυτό το γεγονός μίσους. Δεν πρέπει να είμαστε αποδέκτες ρατσιστικών συμπεριφορών και ρητορικής μίσους σε κανένα σημείο, και ειδικά στα γήπεδα μπάσκετ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή