Αύξηση εσόδων και κερδών για τη Space Ηellas το 2018

Αύξηση εσόδων και κερδών για τη Space Ηellas το 2018

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετική πορεία είχε μέσα στο 2018 η Space Ηellas. H εταιρεία πέτυχε σημαντική αύξηση εσόδων και κερδών, ενώ, σύμφωνα με τα στελέχη της επιχείρησης, αύξηση μεγεθών αναμένεται και στη χρήση που διανύουμε.

Αναφορικά με την περασμένη χρονιά, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 66,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 10,8%. Οπως ανέφερε η διοίκηση της επιχείρησης, τα έσοδα αυτά αποτελούν ιστορικό ρεκόρ για τον όμιλο της Space Hellas. Aπό την άλλη πλευρά, τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤDA) διαμορφώθηκαν σε 5,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 23%, ενώ αύξηση 9,1% σημείωσαν τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας. Η διοίκηση της Space Hellas γνωστοποίησε ότι θα διανείμει μέρισμα για τα κέρδη του 2018, αλλά δεν το προσδιόρισε. Πέρυσι η εταιρεία είχε διανείμει μέρισμα 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

Η εταιρεία πέρυσι είχε αύξηση των θετικών λειτουργικών ταμειακών ροών ύψους 3,8 εκατ. ευρώ, οι οποίες διοχετεύτηκαν τόσο στις επενδύσεις του ομίλου, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, όσο και στην ενίσχυση της ρευστότητάς της. Η εταιρεία αναφέρει καθαρό δανεισμό που αντιστοιχεί σε 1,5 φορά τα κέρδη EBITDA του 2018.

Για το 2019 η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στον χώρο των συστημάτων και ολοκληρωμένων λύσεων τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και ασφάλειας, ενώ μεγαλύτερη αναμένεται να είναι η συνεισφορά στον εταιρικό κύκλο εργασιών από τα έργα του Δημοσίου και από τις διεθνείς αγορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η εταιρεία στις οικονομικές καταστάσεις της κάνει λόγο για μεγάλα έργα στον δημόσιο τομέα που βρίσκονται κοντά στην υπογραφή της σύμβασης, όπως είναι το Σύζευξις ΙΙ (προϋπολογισμός 160 εκατ. ευρώ), η διασύνδεση των Περιφερειακών Κέντρων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης για λογαριασμό του υπ. Δημ. Τάξης (12 εκατ. ευρώ), διάφορες προμήθειες στην ΥΠΑ (10 εκατ. ευρώ), στο ΔΕΔΔΗΕ (15 εκατ. ευρώ) κ.ά. Παράλληλα, η εταιρεία συμμετέχει σε μεγάλα ερευνητικά έργα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ και σε έργα του ιδιωτικού τομέα, που σήμερα της αποφέρουν πάνω από 90% των εσόδων της. Τα προαναφερόμενα έργα η Space Hellas διεκδικεί είτε μόνη της είτε με τη μορφή ενώσεων επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή