PATEK PHILIPPE Perpetual Calendar Chronograph 5270P “Salmon Dial”

PATEK PHILIPPE Perpetual Calendar Chronograph 5270P “Salmon Dial”

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λίγες ημέρες ανοίγει τις πύλες της η μεγάλη έκθεση ωρολογοποιίας Baselworld. Πριν σας παρουσιάσουμε τα νέα μοντέλα της Patek Philippe για το 2019, αξίζει να αναφερθούμε σε ένα εκπληκτικό μοντέλο του 2018. H Patek Philippe φημίζεται για τη δημιουργία πολύπλοκων μοντέλων υψηλής ωρολογοποιίας, τα οποία συνδυάζουν λειτουργίες χρονογράφου με διηνεκές ημερολόγιο. Το 1941 ο ελβετικός οίκος είχε παρουσιάσει το περίφημο Reference 1518 στην έκθεση της Βασιλείας, την Swiss Watch Fair Basel, όπως ονομαζόταν τότε η Baselworld. Εκείνο ήταν το πρώτο μοντέλο με χρονογράφο και διηνεκές ημερολόγιο που βγήκε ποτέ σε σειριακή παραγωγή. Στην Baselworld 2018 η Patek παρουσίασε ένα νέο ρολόι με αυτό τον συνδυασμό πολύπλοκων λειτουργιών. Το μοντέλο με τον κωδικό 5270 πρωτοκυκλοφόρησε το 2011 σε λευκό χρυσό, το 2015 σε ροζ χρυσό και τώρα επανήλθε σε πολύτιμη έκδοση από πλατίνα.

PATEK PHILIPPE Perpetual Calendar Chronograph 5270P “Salmon Dial”-1

Αυτό όμως που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό είναι η ιδιαίτερη απόχρωση του καντράν του από χρυσή οπαλίνα. Οι connoisseurs το ονομάζουν salmon dial, γιατί έχει αυτή την θερμή ροδαλή απόχρωση της σάρκας του σολομού.

PATEK PHILIPPE Perpetual Calendar Chronograph 5270P “Salmon Dial”-2

Το καντράν του Perpetual Calendar Chronograph Ref. 5270P-001 έχει την κλασική διάταξη που προτιμά η Patek για όλα της τα μοντέλα με διηνεκές ημερολόγιο: ημέρα και μήνας σε διπλό παράθυρο στο 12, αναλογική ημερομηνία σε δικό της υποκαντράν στο 6 –μαζί με φάσεις της Σελήνης–, μετρητή 30 λεπτών του χρονογράφου στο 3 και μικρά δευτερόλεπτα σε υποκαντράν στο 9. Δύο μικρά στρογγυλά ανοίγματα δείχνουν εάν είναι ημέρα ή νύχτα και εάν το έτος είναι δίσεκτο.

PATEK PHILIPPE Perpetual Calendar Chronograph 5270P “Salmon Dial”-3

Όλες οι λεπτομέρειες και οι απλικέ αραβικοί αριθμοί είναι σε μαύρο χρώμα, το ίδιο και η ταχυμετρική κλίμακα στην περιφέρεια του καντράν.

PATEK PHILIPPE Perpetual Calendar Chronograph 5270P “Salmon Dial”-4

Από το διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού στο πίσω μέρος της κάσας μπορεί κανείς να θαυμάσει τον κουρδιζόμενο μηχανισμό CH 29-535 PS Q, ο οποίος είναι ο πρώτος χρονογράφος με διηνεκές ημερολόγιο που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εξολοκλήρου στα εργαστήρια της Patek Philippe. O μηχανισμός λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα), και διαθέτει έξι τεχνολογικές πατέντες για τον χρονογράφο καθώς και ένα εξαιρετικά γρήγορο μηχανισμό ημερολογίου. Προσφέρει 55-65 ώρες αυτονομίας.

PATEK PHILIPPE Perpetual Calendar Chronograph 5270P “Salmon Dial”-5

Όπως προαναφέραμε η κάσα του ρολογιού είναι από ατόφια πλατίνα. Έχει διάμετρο 41 mm, πάχος 12,4 mm και όπως όλα τα πλατινένια μοντέλα της Patek Philippe, έχει ένα μικρό διαμάντι ανάμεσα στους βραχίονες, στη θέση ώρας 6.

PATEK PHILIPPE Perpetual Calendar Chronograph 5270P “Salmon Dial”-6

Το Patek Philippe Perpetual Calendar Chronograph Ref. 5270P-001 φοράει χειροποίητο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα με κούμπωμα από πλατίνα. Όσο για την τιμή του, υπολογίστε τουλάχιστον 172.000 €.

Περισσότερες πληροφορίες για την Patek Philippe εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Symbol Hellas (τηλ.: 210-9359423)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή