Ψηφοθηρία, αλλά και «ντόπινγκ»

Ψηφοθηρία, αλλά και «ντόπινγκ»

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ανύποπτο χρόνο και επανειλημμένως στη συνέχεια, η στήλη αυτή έχει επισημάνει ότι στην πορεία προς τις εκλογές η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα θα οργιάσει σε όλους τους τομείς και με κάθε τρόπο. Ταυτόχρονα οι πολίτες θα δουν και θα βιώσουν πράματα και θάματα, που δεν μπορούσαν να σκεφτούν ούτε στην πιο τρελή φαντασία τους. Γιατί και η φαντασία έχει συνήθως όρια και τρέφεται από εμπειρίες, ενώ ο πρωθυπουργός και η παρέα του αποτελούν ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο.

Ενα είδος ανθρώπων που έφτασαν και συμπεριφέρονται ευρισκόμενοι στην εξουσία με απόλυτο κυνισμό, δίχως ιερό και όσιο και, το κυριότερο, χωρίς να προσπαθούν να καλύψουν στο ελάχιστο τη συμπεριφορά τους. Πιστεύουν ότι έτσι βρίσκουν ανταπόκριση σε μια αξιοσέβαστη μερίδα του πληθυσμού που θεωρούν πελάτες και ομοίους τους, γιατί αλλιώς θα προσπαθούσαν να αλλάξουν με την ευλυγισία που τους διακρίνει.

Με αυτή την έννοια, είναι σαφές και φανερό ότι κάθε σκέψη, κάθε απόφαση, κάθε μέτρο, κάθε ενέργεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών έχουν απολύτως πελατειακό και ψηφοθηρικό χαρακτήρα. Τίποτα άλλο δεν τους ενδιαφέρει και ιδίως τους αφήνει απολύτως αδιάφορους αν θα αφήσουν συντρίμμια και θρύψαλα τόσο στο διάβα τους όσο και πίσω τους.

Είναι μάλιστα τόσο προκλητικοί που ακόμη και οι Ευρωπαίοι, που τους έχουν σαν παιδιά τους, δείχνουν τώρα να ανησυχούν. Φάνηκε από την άρνησή τους να εκταμιεύσουν το ένα δισ. ευρώ που προέρχεται από κέρδη που άντλησαν τράπεζές τους από ελληνικά ομόλογα. Και όσα δεν θέλησαν να πουν για τους φόβους τους έσπευσε να τα πει στην έκθεσή του το ΔΝΤ. Για να μη νομίζει προφανώς κανείς ότι περνούν απαρατήρητες οι υπονομεύσεις τής –έτσι και αλλιώς αδύναμης– οικονομίας από τους Τσίπρα και Σία.

Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα το «τερματίσει» πηγαίνοντας προς τις εκλογές. Δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην πελατειακή και ψηφοθηρική πολιτική της, ούτε βέβαια στην επικοινωνιακή πολιτική του διχασμού, παρά τις επισημάνσεις. Θα θυσιάσει εν ανάγκη και το συγκεκριμένο δισεκατομμύριο, μεταξύ άλλων, και θα συνεχίσει ακάθεκτη να διαλύει την Παιδεία, να κάνει προσλήψεις –όχι όμως στην ΑΑΔΕ, στην Υγεία ή όπου αλλού απαιτούνται εξειδικευμένα προσόντα και δεν έχει τέτοιους δικούς της–, να απορρυθμίζει και άλλο την κρατική μηχανή, να πιέζει τις τράπεζες, να διευκολύνει ποικιλοτρόπως όσους έχουν υποχρεώσεις, ακόμη και τους ανυπότακτους και είναι πολλοί αυτοί. Και ταυτόχρονα να ελληνοποιεί ξένους φουκαράδες προσδοκώντας ότι θα την ψηφίσουν.

Τέτοια ψήγματα ψηφοθηρίας περιλαμβάνει και η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα. Το έργο ανέλαβαν επιφανείς νομικοί πριν από χρόνια, αλλά αν η κυβέρνηση δεν πίστευε ότι θα είχε όφελος, θα ξεκινούσε μετά τις εκλογές τη διαβούλευση, όχι τώρα. Την εξέθεσε όμως ο ασυγκράτητος Γ. Κυρίτσης. Ωστόσο, φαίνεται ότι όλα αυτά δεν αρκούν και ο Αλ. Τσίπρας κρίνει αναγκαίο να «ντοπάρει» τους βουλευτές του με ομιλίες όπως η χθεσινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή