Σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας με τη Βόρεια Μακεδονία ζητά ο ΣΒΕ

Σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας με τη Βόρεια Μακεδονία ζητά ο ΣΒΕ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υπογραφή σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας (ΣΑΔΦ) με τη Βόρεια Μακεδονία ζητά η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών και τον αρμόδιο υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Κατά τον ΣΒΕ, η υπογραφή ΣΑΔΦ μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δυο χωρών, και επομένως θα δώσει τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη γείτονα να βελτιώσουν τη θέση τους, ενώ θα υποβοηθήσει την αύξηση της ελληνικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή.

Oπως επισημαίνεται στην επιστολή, η υπογραφή «Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας», σύμφωνα και με το διεθνές πλαίσιο που έχει καθορίσει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), αποτελεί αποτελεσματικό μέτρο προώθησης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών.

Κι αυτό διότι, όπως τονίζει, εξασφαλίζει την αποφυγή διπλής φορολογίας συμβάλλοντας σημαντικά στη διακίνηση προϊόντων, υπηρεσιών και επενδυτικών κεφαλαίων, δημιουργεί πλαίσιο σταθερότητας και ασφάλειας για την ανάπτυξη διεθνών οικονομικών δραστηριοτήτων, και, τέλος, διασφαλίζει την οικονομική διαφάνεια στον τομέα της ανταλλαγής οικονομικών και φορολογικών πληροφοριών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή