Ο ΔΗΚΤΗΣ (15/03/19)

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο KKCG Group το 100% των μετοχών του Sazka Group

Χώρισαν οι επιχειρηματικοί δρόμοι των Τσέχων επενδυτών που ελέγχουν τον ΟΠΑΠ. Αναφερόμαστε στους επιχειρηματίες Κάρελ Κόμαρεκ και Γίρι Σμετς, οι οποίοι μέσω του τσεχικού επενδυτικού ομίλου Sazka Group ήλεγχαν τον ΟΠΑΠ. Με τη συμφωνία που πραγματοποίησαν οι δύο πλευρές χθες, ο κ. Σμετς αποχωρεί από τη συμμετοχή του στον ΟΠΑΠ και αυτή περιέρχεται στο σύνολό της στον κ. Κόμαρεκ. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, η συμφωνία υπεγράφη σήμερα και με την ολοκλήρωση της συναλλαγής ο όμιλος KKCG Group (συμφερόντων Κόμαρεκ) θα κατέχει το 100% των μετοχών του ομίλου Sazka Group καθώς και τις μετοχές που κατέχει ο όμιλος Sazka Group στις εταιρείες Sazka (Τσεχία), ΟΠΑΠ (Ελλάδα), LottoItalia (Ιταλία) και Casinos Austria (Αυστρία). Οι εταιρείες αυτές θα συνεχίσουν να σχετίζονται με το εμπορικό σήμα του ομίλου Sazka Group. Πριν από τη συμφωνία ο όμιλος KKCG Group ήλεγχε το 75% του Sazka Group και το υπόλοιπο 25% η Emma Capital (συμφερόντων Γ. Σμετς).

Τη Δευτέρα η σύγκληση του Δ.Σ. της Τράπεζας Αττικής

Για την προσεχή Δευτέρα 18 Μαρτίου παραπέμφθηκε η σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Αττικής, που θα προτείνει νέο πρόεδρο στη θέση του παραιτηθέντος Παναγιώτη Ρουμελιώτη και θα λάβει απόφαση για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την εκλογή νέου Δ.Σ., ύστερα από αίτηση του βασικού μετόχου, ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του προέδρου θα προταθεί ο Γιώργος Μιχελής, πρόσωπο με πολυετή πείρα στον τραπεζικό κλάδο, που από το 2015 έως το 2018 ήταν πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Μείωση τιμής-στόχου της «Τιτάν» από Euroxx

Μειωμένη τιμή-στόχο έδωσε χθες η Euroxx για τη μετοχή της «Τιτάν», καθώς ελάττωσε την τιμή σε 21,8 ευρώ, από 24,2 ευρώ, διατηρώντας πάντως τη σύσταση «overweight». Η αναθεώρηση αυτή έγινε προκειμένου να αντανακλά την πρόβλεψη για μειωμένη κερδοφορία της τσιμεντοβιομηχανίας. Συγκεκριμένα, η Euroxx μείωσε τις προβλέψεις για τα επαναλαμβανόμενα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2018-2020 κατά 42% – 50%. Αναφορικά με τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2018, η χρηματιστηριακή αναμένει αύξηση της κερδοφορίας κατά 17% και του τζίρου κατά 9%.

Συνέδριο από ΙΟΒΕ και Ευρωπαϊκή Eπιτροπή

«Η ενσωμάτωση της Ελλάδας στο πλαίσιο πολιτικής των ευρωπαϊκών εξαμήνων» είναι το θέμα συνεδρίου που συνδιοργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη στο Μουσείο της Ακρόπολης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΙΟΒΕ. Με την ευκαιρία αυτή, θα έρθει στην Αθήνα για να μιλήσει ο Ντέκλαν Κοστέλο. Το ενδιαφέρον είναι προφανές μετά την έκθεση της Κομισιόν και ενόψει της απόφασης για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ. Εκ μέρους της κυβέρνησης θα μιλήσει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος (φωτ.). Στη συνέχεια, οι συζητήσεις θα περιστραφούν σε θέματα επιχειρηματικού περιβάλλοντος, διαρθρωτικών αλλαγών και καινοτομίας.

Αναγκαία η χρήση νέων TLTROs από τις τράπεζες

Τα νέα TLTROs θα ωφελήσουν τις τράπεζες του ευρωπαϊκού Νότου και ιδιαίτερα τις ιταλικές και τις ισπανικές, σημειώνει η Fitch, ενώ τονίζει πως για τις ελληνικές τράπεζες είναι διαρθρωτική ανάγκη να κάνουν χρήση των TLTROs. Οπως επισημαίνει, το μεγαλύτερο μέρος των TLTROs θα κατευθυνθεί στην Ιταλία (μειώνοντας το ρίσκο χρηματοδότησης) και στην Ισπανία (προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία χρηματοδότησης στον κλάδο της χώρας), με τις πιο αδύναμες τράπεζες της Ιταλίας να αναμένεται να λάβουν τα περισσότερα νέα δάνεια. Για τις ισπανικές τράπεζες, όπως και για τις τράπεζες της Δυτικής Ευρώπης, η χρήση των νέων TLTROs θα είναι ευκαιριακή, με εξαίρεση την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς στα τραπεζικά συστήματα των δύο αυτών χωρών υπάρχει περισσότερη διαρθρωτική ανάγκη λόγω του υψηλού κόστους χρηματοδότησης από την αγορά. Αντίθετα, για τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες του Βορρά, οι συνθήκες της αγοράς θα πρέπει να επιδεινωθούν πολύ για να κριθεί απαραίτητη η χρήση του νέου προγράμματος της ΕΚΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή