«Μέριμνα»: 24 χρόνια πορείας, στήριξη σε χιλιάδες παιδιά και γονείς που δοκιμάζονται

«Μέριμνα»: 24 χρόνια πορείας, στήριξη σε χιλιάδες παιδιά και γονείς που δοκιμάζονται

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από αρκετά χρόνια, ένας καλός φίλος, δραστήριος επιχειρηματίας στην ακμή του, έχασε μέσα σε τρεις μήνες τη νεότατη σύζυγό του από την επάρατη νόσο. Δεν ήταν μόνο ο ξαφνικός της θάνατος που τον συγκλόνισε, αλλά ότι από τη μια μέρα στην άλλη έπρεπε να αναλάβει διπλό γονεϊκό ρόλο για τα δύο κοριτσάκια τους που πήγαιναν ακόμα στο δημοτικό. Πήρε τη γενναία απόφαση να πωλήσει όλες τις επιχειρήσεις του και να επωμιστεί το μεγάλωμά τους. Πέρασε μια μικρή οδύσσεια αλλά τα κατάφερε ολομόναχος. Σήμερα τα παιδιά του είναι δύο όμορφες, ψυχικά ισορροπημένες, δυναμικές κοπέλες, που τις καμαρώνεις για τα επιτεύγματά τους.

Εκείνη την εποχή, που ο φίλος έχασε τη γυναίκα του, έκανε τα πρώτα της βήματα μια οργάνωση που είχε ακριβώς αυτήν την αποστολή. Η «Μέριμνα» είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο σκοπό τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή αρρώστια, μια απώλεια ή τον θάνατο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1995 από εννέα έμπειρους επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της Υγείας και της Παιδείας, οι οποίοι πίστευαν εξαρχής στη διεπιστημονική προσέγγιση για την υλοποίηση των σκοπών της. Μετά 24 χρόνια έχει εξακτινώσει τις δράσεις της σε περισσότερους τομείς αλλά και σε μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής επικράτειας έτσι ώστε να φτιάξει ένα μεγαλύτερο δίκτυο φροντίδας. Η «Μέριμνα» είναι άλλωστε ένας από τους φορείς που όταν ήρθε η οικονομική κρίση, είχε ήδη αποκτήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία του πώς πρέπει να προσφέρει βοήθεια.

«Μέριμνα»: 24 χρόνια πορείας, στήριξη σε χιλιάδες παιδιά και γονείς που δοκιμάζονται-1

Το πριν και το μετά σε δύο ζωγραφιές… Η ψυχική ισορροπία των παιδιών είναι το πρώτο ζητούμενο.

«Μέριμνα»: 24 χρόνια πορείας, στήριξη σε χιλιάδες παιδιά και γονείς που δοκιμάζονται-2

Την περασμένη Τρίτη έγινε στο ξενοδοχείο Χίλτον μια συγκινητική εκδήλωση ενημέρωσης για την οργάνωση που ξεκίνησε από μια χούφτα ανθρώπων και έφτασε στις ημέρες μας να στηρίζει πάνω από 1.000 παιδιά, γονείς και σχολεία, που αντιμετωπίζουν απώλειες κάθε είδους. Μια πλειάδα ομιλητών –από τη Δανάη Παπαδάτου, πρόεδρο του Δ.Σ., μέχρι ειδικούς και ψυχολόγους που εργάζονται για την εταιρεία– έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα της δράσης. Μάθαμε για παιδιά που διαγνώστηκαν με μια ανίατη ασθένεια και κατάφεραν να περάσουν τις τελευταίες τους μέρες με συναισθηματική αξιοπρέπεια και αγάπη, για μαθητές σχολείων που χρειάστηκαν στήριξη μετά ένα οδυνηρό γεγονός (τροχαίο στο Πέταλο του Μαλιακού, πυρκαγιές στα χωριά της Πελοποννήσου), για γονείς που έχασαν τον άνθρωπό τους και έπρεπε να σταθούν στα παιδιά τους. Μέσα στον ζόφο, άκουγες ότι μπορεί να υπάρξει ελπίδα.

Ιστορίες που είχαν όλες τον ίδιο παρονομαστή: μια οργάνωση που ξέρει να παράσχει υπηρεσίες ψυχικής στήριξης από επαγγελματίες υγείας που έχουν εξειδικευμένη κατάρτιση και κυρίως που είναι σε θέση να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη. Η «Μέριμνα» διαθέτει συμβουλευτικά κέντρα για το πένθος, έχει προγράμματα ψυχοκοινωνικής παρέμβασης έπειτα από τραγικά γεγονότα, υπηρεσίες παιδιατρικής, ανακουφιστικής φροντίδας στο σπίτι και επιμορφωτικά προγράμματα. Αξίζει τη στήριξη όλων μας. Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο www.merimna.org.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή