Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ: Ένα αστείο κορίτσι

Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ: Ένα αστείο κορίτσι

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ σε κάνει να γελάς τόσο δυνατά, που πονάς, σύμφωνα με τους New York Times, και αυτό είναι αλήθεια. Δεν υπάρχουν πολλοί κωμικοί με το ταλέντο της 33χρονης Λονδρέζας. 

Πριν από μερικά χρόνια, όταν αποφοίτησε από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών, είχε την πεποίθηση ότι μπροστά της ξεδιπλωνόταν μια καριέρα με σαιξπηρικούς ρόλους, καθώς (όπως αυτοσαρκάστηκε, μιλώντας στη βρετανική Vogue) ήταν «κομψή και με μπούκλες». Το χιούμορ της δεν τη βοήθησε, πάντως, τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας της και για καιρό δυσκολευόταν να βρει δουλειά ως ηθοποιός, ειδικά στον χώρο της κωμωδίας, όπου οι ρόλοι των γυναικών, σύμφωνα με την ίδια, ορίζονταν από το πόσο επιθυμητές ήταν ερωτικά από τον συμπρωταγωνιστή τους.

Το 2013 εμφανίστηκε σε ένα φεστιβάλ στο Εδιμβούργο με έναν θεατρικό μονόλογο, το «Fleabag», εξιστορώντας με έναν θαυμάσια αφιλτράριστο τρόπο τη ζωή μιας κοπέλας στο σύγχρονο Λονδίνο, η οποία κρύβει τη θλίψη της πίσω από ένα πλέγμα κυνισμού και θυμού, σαρκασμού και σεξουαλικών εμμονών. Η επιτυχία της παράστασης εξαργυρώθηκε άμεσα, όταν το BBC ανέλαβε τη διασκευή και τη μεταφορά του κειμένου της στη μικρή οθόνη, με την ίδια στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πέρα από ξεκαρδιστικό, το «Fleabag» είχε και κάτι ακόμα, σπάνιο για το είδος του, καθώς έφερε χωρίς κανέναν διδακτισμό κάτι αντισυμβατικά φεμινιστικό, προβάλλοντας μια φυσιογνωμία αληθινή και ανεπιτήδευτη, μια μορφή, αν μη τι άλλο, ασυμβίβαστη. 

Η Γουόλερ-Μπριτζ ήταν η δημιουργός της επίσης πολύ επιτυχημένης σειράς «Killing Eve», έπαιξε στο «Solo: A Star Wars Story» και σήμερα επιστρέφει (επιτέλους) με τη δεύτερη σεζόν του «Fleabag», που διατίθεται πλέον στην πλατφόρμα του Amazon. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή