Μια παραμυθένια εβδομάδα για την Αθήνα

Μια παραμυθένια εβδομάδα για την Αθήνα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μύθοι-Θρύλοι-Επη» είναι το κεντρικό θέμα του φετινού Φεστιβάλ Αφήγησης, που διοργανώνει από τις 17 έως τις 24 Μαρτίου ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και την «ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ». 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφηγήσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως το 150ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην Κυψέλη, το Ινστιτούτο της Δανίας, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» στην Πλάκα, η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου, αλλά και το Αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσι Απ. Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, όπου κληρικοί θα αφηγηθούν «Συναξάρια σαν παραμύθια». Το Σάββατο 23 Μαρτίου προγραμματίζεται επιστημονική ημερίδα, «Τα Λαϊκά παραμύθια στα βιβλία», στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Τετάρτη 20 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης, με έναν Μαραθώνιο Αφήγησης στον οποίο επτά ομάδες και 13 μεμονωμένοι αφηγητές θα διηγηθούν ιστορίες στις γειτονιές της Πλάκας, του Ψυρρή, του Θησείου, των Αμπελοκήπων, της Ακαδημίας Πλάτωνος και της Κυψέλης. Το πλήρες πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Αφήγησης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΝΔΑ (opanda.gr). H είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή