Μηνύσεις φοιτητών κατά Γέιλ, Στάνφορντ

Μηνύσεις φοιτητών κατά Γέιλ, Στάνφορντ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. Κατά των πανεπιστημίων Γέιλ, Τζόρτζταουν, Στάνφορντ και άλλων ιδρυμάτων προσφεύγουν φοιτητές μετά το πολύκροτο σκάνδαλο δωροδοκίας, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι έτυχαν δυσμενούς μεταχείρισης οι ίδιοι, επειδή δεν πλήρωσαν τους διοικητικούς υπαλλήλους, όπως έπραξαν άλλοι συνομήλικοί τους. Οι μηνύσεις κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο εκ μέρους των ίδιων αλλά και όλων όσοι αισθάνονται ότι αδικήθηκαν και δεν είχαν τις ίδιες ευκαιρίες για εγγραφή στα προαναφερθέντα πανεπιστήμια. Το βασικό επιχείρημα είναι ότι όσοι τήρησαν τους κανόνες μειονεκτούν έναντι των γόνων πλουσίων και διασήμων, που δωροδόκησαν.

Συνολικά 50 και πλέον πρόσωπα εμπλέκονται στο σκάνδαλο, ανάμεσά τους οι ηθοποιοί Φελίσιτι Χάφμαν και Λόρι Λάφλιν. H κόρη της τελευταίας έχει ιδιαίτερα δημοφιλή προφίλ στα σόσιαλ μίντια και αρκετές εταιρείες αποφάσισαν να αποσύρουν τις χορηγίες τους, ανάμεσά τους η Sephora, ανταποκρινόμενες στον αρνητικό απόηχο της υπόθεσης. Το μεγαλύτερο δίκτυο παράνομης εισαγωγής σε πανεπιστήμια που έχει εξαρθρωθεί μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ λειτουργούσε μέσω μιας μικρής εταιρείας προετοιμασίας για το πανεπιστήμιο με έδρα το Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Βασιζόταν σε δωροδοκίες προπονητών, σε εξεταστές που υποδύονταν τους εξεταζόμενους, ακόμη και σε παραποιημένες φωτογραφίες που εμφάνιζαν υποψηφίους χωρίς καμία σχέση με τον αθλητισμό ως αριστούχους αθλητές.

Ως επικεφαλής της απάτης μέσω του δικτύου του, του Edge College & Career Network, εμφανίζεται ο 58χρονος Ουίλιαμ «Ρικ» Σίνγκερ, εις βάρος του οποίου επίσης απαγγέλθηκαν κατηγορίες, καθώς και εις βάρος 12 προπονητών και συνεργατών της επιχείρησής του. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Σίνγκερ είναι, μεταξύ άλλων, απάτη, ξέπλυμα χρημάτων και παρεμπόδιση δικαιοσύνης. Το δίκτυό του χρέωνε από 100.000 έως 2,5 εκατομμύρια δολάρια για κάθε παιδί και τα ποσά αυτά εμφανίζονταν ως δωρεές προς ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα-μαϊμού, το οποίο διευθύνει ο Σίνγκερ. Συνολικά 750 οικογένειες φέρονται ότι εκμεταλλεύτηκαν τις υπηρεσίες του για να εξασφαλίσουν την εγγραφή των φοιτητών σε καλά πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή