Παράθυρο στον κόσμο με έδρα τη Μυτιλήνη

Παράθυρο στον κόσμο με έδρα τη Μυτιλήνη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 40 ηλεκτρονικές συνδέσεις από όλο τον κόσμο και κέντρο τη Μυτιλήνη το διεθνές δίκτυο «Portals» (σ.σ. Πύλες Επικοινωνίας) είναι ένα μοναδικό δίκτυο που συνδέει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σε πραγματικό χρόνο, σαν να βρίσκονται μαζί στο ίδιο δωμάτιο.

Στις 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίασή του στο «Open Space» στη Μυτιλήνη, χώρο ιδανικό για σεμινάρια, συναντήσεις, διαλέξεις, τηλεδιασκέψεις, εργαστήρια και μαθήματα. Είναι πλήρως εξοπλισμένος με Wi-Fi και ταχύτατες συνδέσεις στο Ιnternet. Διαθέτει εξοπλισμό γραφείου (υπολογιστές, εκτυπωτές, σαρωτές, προβολείς) και είναι κατάλληλος για φορείς, επαγγελματίες καθώς και ιδιώτες σε ημερήσια και μακροπρόθεσμη βάση για να δουλέψουν, να συνδεθούν και να συνεργαστούν.

Η παρουσίαση έγινε από την ομάδα του ReFOCUS Media Lab, τα μέλη της οποίας, μάλιστα, εξήγησαν ότι ιστορικά η πρώτη απόπειρα ζωντανής σύνδεσης Portal πραγματοποιήθηκε από κατοίκους της Νέας Υόρκης, οι οποίοι συνδέθηκαν με τους κατοίκους της Τεχεράνης για να μιλήσουν απλά για το πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν έτσι ώστε να γίνει η μέρα τους καλύτερη, «και από τότε έχει αναδειχθεί σε ένα παγκοσμίου φήμης σύγχρονο εργαλείο πολιτιστικής σύνδεσης, εκπαίδευσης και δημιουργίας που διαρκώς εξελίσσεται».

Ετσι, το Portal της Λέσβου συνδέθηκε ζωντανά με τους πανεπιστημιακούς φοιτητές στη Χεράτ του Αφγανιστάν, τον ιδρυτή του δικτύου Amar Bakshi στη Νέα Υόρκη και την ομάδα για τα δικαιώματα των γυναικών Fondo Semillas στην Πόλη του Μεξικού. Οι ωριαίες συνεδριάσεις που φιλοξενήθηκαν στο Open Space επικεντρώθηκαν στις εμπνευσμένες γυναίκες της κοινωνίας, στα δικαιώματα των γυναικών, στην εκλογή γυναικών σε όλους τους πολιτισμούς και στην εκπροσώπηση των γυναικών στα επαγγελματικά μέσα ενημέρωσης.

Οι εκπρόσωποι του ReFOCUS Media Lab, με τη συνεργασία των Shared_Studios, πιστεύουν ότι η Λέσβος είναι μοναδικά τοποθετημένη στο κέντρο ολόκληρου του παγκόσμιου δικτύου Portals, καθιστώντας δυνατές τις συνδέσεις, με τις 40 υπάρχουσες πύλες σε όλο τον κόσμο όλη την ημέρα. To OpenSpace και το ReFOCUS Media Lab οραματίζονται να γίνει ο χώρος αυτός ένα πραγματικό σταυροδρόμι για να συναντήσει, να μάθει, να διδάξει, να δημιουργήσει και να αναπτύξει μια τοπική και παγκόσμια κοινότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή