Ολική η καταστροφή

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψάχνεις κάτι να πιαστείς, για να ελπίζεις πως κάτι μπορεί να αλλάξει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν βλέπεις… φως το τούνελ. Μαυρίλα παντού. Λέγαμε, εντάξει, την ασπρόμαυρη μπάλα ας την ξεχάσουμε. Το χάσμα μεταξύ των δικών μας ομάδων και των άλλων Ευρωπαίων μεγαλώνει. Θα φτάσουμε τελικά να μην έχουμε συμμετοχή ούτε στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Τέλος από τον Ιούλιο!

Δυστυχώς, όμως, όπως ήταν αναμενόμενο, η αντιπαλότητα των αφεντικών των ΠΑΕ πήρε σβάρνα και την Εθνική. Ανεπιθύμητη στο Ηράκλειο. «Οχι» από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν τη θέλουν στην Τούμπα. Υπήρξαν σκέψεις μήπως και παίξει στο εξωτερικό. Ναι… μετανάστης κι αυτή. Οπως εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που ψάχνουν δουλειά μακριά από την πατρίδα. Η ΕΠΟ κατάφερε μέσα σε μία δεκαπενταετία την πρωταθλήτρια Ευρώπης να την καταντήσει… επαίτη.

Και το κράτος; Ανήμπορο να εφαρμόσει τους νόμους που υπάρχουν, ψηφίζει νέους, που κι αυτοί δεν θα εφαρμοστούν. Δεν μας έφταναν οι ξένοι διαιτητές. Τώρα θα πάμε να παίζουμε τα ντέρμπι στο εξωτερικό! Ναι, υπάρχει αυτή η σκέψη για τον τελικό του Κυπέλλου, αν περάσουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Στα ίδια μονοπάτια και το μπάσκετ. Δεν κατεβαίνει ο Ολυμπιακός στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και φεύγει για την Αδριατική Λίγκα. Και όλη αυτή η κόντρα μεταξύ των παιδιών των μπαμπάδων θα καταστρέψει κάποια στιγμή και την Εθνική, που έχει μπροστά της το παγκόσμιο. Γιατί ήδη έχει διαλύσει τις πάλαι ποτέ κυρίαρχες στην Ευρώπη ομάδες τους.

Υ Γ. Και με τη σφραγίδα της ΕΠΟ πλέον, μπορούν, προπονητές, παίκτες, παράγοντες, να καθυβρίζουν όποιον και όπως θέλουν. Και μετά αναζητούμε τους ηθικούς αυτουργούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή